Sutil ar fi fost penalizat daca termina cursa!

Publicat luni, 02.06.2008 11:56 de Daniel Popescu

Adrian Sutil ar fi plecat de la Monaco fara niciun punct, chiar daca Kimi Raikkonen nu l-ar fi lovit in ultima parte a cursei.

Pilotul echipei Force India rula pe locul 4 in cursa de la Monaco in momentul in care Kimi Raikkonen l-a acrosat, fortandu-l pe german sa abandoneze. Oficialii echipei indiene l-au criticat dur pe campionul mondial, sustinand ca team-ul a fost privat de cateva milionae de dolari acordate pentru punctele pe care Sutil ar fi trebuit sa le obtina.

Si totusi, potrivit unui comisar de cursa de la Monaco, Sutil ar fi fost penalizat in cazul in care ar fi reusit sa treaca linia de sosire. In timpul cursei, germanul a efectuat mai multe depasiri intr-un moment in care cursa se desfasura sub drapel galben. Comisarii de cursa nu au luat nicio decizie impotriva sa, insa potrivit unor informatii recente reprezentatii FIA l-ar fi penalizat pe Sutil in cazul in care acesta termina cursa.

"I-am fi dat o penalizare de 25 de secunde pentru ca a depasit 3 masini sub drapel galben in urma coliziunii dintre Alonso si Heidfeld din arcul de par", a confirmat comisarul de cursa Paul Gutjahr pentru publicatia elvetiana Blick.

Daca Sutil ar fi suferit o astfel de penalizare nu ar fi reusit sa termine cursa de la Monaco in puncte.

  • Dan007, luni, 02.06.2008 12:15
    Gresala:))

    "I-am fi dat o penalizare de 25 de secunde pentru ca a depasit 3 depasiri sub drapel galben in urma coliziunii dintre Alonso si Heidfeld din arcul de par"-ce bun e sutil asta A DEPASIT 3 DEPASIRI