Team Lotus nu intenţionează să renunţe la acest nume

Publicat miercuri, 08.12.2010 15:28 de Daniel Popescu

Tony Fernandes şi Mike Gascoyne insistă că vor concura în F1 sub numele Team Lotus, chiar dacă constructorul Lotus a preluat o parte din echipa Renault F1.

Formula 1 se îndreaptă spre un sezon 2011 în care două echipe ar putea avea nume aproape similare, după ce constructorul britanic Lotus a devenit acţionar la Renault F1 Team, numele echipei urmând să fie schimbat în Lotus Renault GP.

Team Lotus, care a concurat în premieră în Formula 1 în acest sezon, susţine însă că va lupta în continuare în justiţie pentru a-şi apăra acest nume, chiar cu riscul de a avea două echipe Lotus în competiţie.

"Vă mulţumim pentru toate mesajele de sprijin primite din partea fanilor. Fiţi siguri că noi suntem Team Lotus, suntem aici pentru a rămâne, iar noi la Team Lotus suntem în F1 pentru a desena, construi şi concura cu monoposturi de Formula 1 de la Norfolk. În viitor vrem să câştigăm ca Team (n.r. Lotus)", a declarat Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Team Lotus.

La rândul său, şeful Tony Fernandes susţine că priveşte cu încredere viitorul şi susţine că rivalii de la Lotus Renault GP i-au "furat" ideea de a utiliza culorile negru şi auriu pe monopost anul viitor. "Dany Bahar (n.r - CEO-ul constructorului Lotus) ne-a făcut o favoare. Niciodată nu m-am simţit mai bine în privinţa viitorului şi a echipei Team Lotus. Se pare că au încercat să ne fure ideea cu negru şi auriu", a precizat omul de afaceri malaezian pe contul său de Twitter.

Via | Mike Gascoyne | Tony Fernades

  • vxf, miercuri, 08.12.2010 15:52
    Lotus

    Si pana la urma care e "originala" ? Trebuie sa fie foarte simpla decizia cine are dreptul de utilizare al numelui Lotus , ma indoiesc ca vom avea doua echipe cu aproximativ acelasi nume in 2011

  • KaNe, miercuri, 08.12.2010 16:00
    Lotus

    Pai impostorii in acest caz, eu cred ca sunt thailandezii, adica Fernandes. Asa cum am mai zis...chiar nu-mi dau seama de ce insista sa se numeasca astfel, atata timp cat n-au nimic in comun cu constructorul Lotus. Daca tot voiau sa aibe acest nume, puteau sa cumpere drepturile de autor de la acestia...Dar atata timp cat n-au reusit, sa-si schimbe naiba numele, ca mai multa confuzie va exista anul viitor, lucru pe care nu-l vad lasat de izbeliste de catre Bernie. Practic incepand cu anul viitor, LOTUS va fi prezenta din nou in F1 dupa o pauza de vreo 3 decenii, adevaratii LOTUS, care-s britanici in fond si nu "chinezi" :)