Testele de la Jerez, amenintate de ploaie

Publicat luni, 08.02.2010 09:50 de Daniel Popescu

Testele de la Jerez din aceasta saptamana ar putea fi afectate de ploaie, ceea ce ar crea probleme pentru Red Bull, Force India si Virgin Racing.

Circuitul de la Jerez gazduieste in perioada 10-13 februarie a doua sesiune de teste din aceasta iarna, insa programul echipelor ar putea fi bulversat de vreme. Potrivit primelor informatii meteo, exista sanse ridicate ca toate cele patru zile de teste sa fie afectate de ploaie, ceea ce ar reduce semnificativ timpul alocat pentru evaluarea noilor monoposturi.

Intr-o astfel de situatie, cele mai afectate echipe vor fi Red Bull Racing, Force India si Virgin Racing, care vor testa pentru prima oara noile monoposturi in aceasta saptamana.

De altfel, Red Bull Racing a renuntat la primul test de la Valencia pentru a acorda inginerilor mai mult timp pentru dezvoltarea monoposturilor, considerand ca cele 12 zile de teste ramase vor fi suficiente. In plus, noul monopost RB6 este asteptat cu nerabdare de intreaga comunitate a Formulei 1, intrucat Red Bull este considerata una dintre favoritele la titlu, iar mai multe inovatii introduse pe monopostul de anul trecut au fost copiate deja de rivali.

In cazul in care testele din aceasta saptamana vor fi compromise din cauza vremii, Red Bull, Force India si Virgin vor mai avea la dispozitie doar doua sesiuni de evaluare pentru a testa noile monoposturi.

Via | Autosport

  • ctlnmihai, luni, 08.02.2010 12:31
    Testele de la Jerez, amenintate de ploaie

    Si cele de saptamana aceasta si cele de saptamana viitoare