Theissen: "BMW nu isi schimba obiectivele"

Publicat luni, 16.06.2008 15:29 de Daniel Popescu

Mario Theissen spune ca BMW-Sauber nu isi vor redefini obiectivele pentru 2008, desi asteptarile echipei au fost deja depasite.

BMW-Sauber au obtinut in Canada prima victorie din istorie, indeplinindu-si astfel obiectivul fixat la inceputul sezonului. Chiar daca Robert Kubica a devenit lider, seful departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, sustine ca team-ul se va concentra pe fiecare cursa in parte.

"Obiectivul nostru pentru 2008 a fost sa transformam lupta in doi pentru top intr-o lupta in trei si sa obtinem prima victorie"

, a declarat Theissen. "1-2-ul de la Montreal semnifica faptul ca ne-am indeplinit ambele obiective dupa numai 7 curse ale sezonului. Evident, nu ne vom relaxa acum. Intreaga echipa este foarte motivata sa construiasca pe baza succesului obtinut pana acum. Totusi, asta nu inseamna ca vom devia de la cursul nostru. Urmatorul obiectiv este intotdeauna urmatoarea cursa si ne concentram pe asta. Pentru noi totul este sa ne folosim punctele forte si sa ne asiguram ca profitam de greselile rivalilor. Cu o astfel de atitudine, cred ca avem o sansa buna sa ne depasim asteptarile".

Desi Kubica a minimalizat sansele la titlu, Theissen crede ca pilotul polonez a ajuns lider in clasament doar datorita evolutiilor sale foarte bune. "Nimeni care este lider in clasament dupa 7 etape nu a ajuns acolo printr-un accident", a adaugat Theissen. "Pilotii si echipa au muncit gradual pe parcursul ultimilor 2 ani pentru a ajunge in top. Cu siguranta nu vom ridica acum piciorul de pe acceleratie, in schimb vom forta la capacitate maxima. Putem vorbi despre rezultate la sfarsitul sezonului".