Theissen il sustine neconditionat pe Heidfeld

Publicat joi, 22.05.2008 15:04 de Daniel Popescu

Mario Theissen il sustine pe Nick Heidfeld pentru ca pilotul german sa treaca peste problemele inregistrate in calificari in acest sezon.

Heidfeld a admis miercuri ca este ingrijorat ca nu reuseste sa tina pasul cu Robert Kubica, insa Theissen a dezvaluit ca BMW-Sauber fac tot posibilul pentru a-l ajuta pe german sa treaca peste aceste probleme.

"Cu siguranta anul trecut era mai bun in calificari decat coechipierul sau, asta este diferenta de baza si trebuie sa descoperim motivele si sa sepram ca-si va reveni"

, a declarat Theissen. "Problema este sa-ti setezi masina intr-un mod in care sa o poti exploata la maxim pe parcursul unui tur.

Performantele din cursa sunt bine, depasirile sunt si mai bune (cred ca este unul dintre cei mai buni piloti, daca nu cel mai bun, in privinta depasirilor), asa ca trebuie sa fie atent la detalii, nu sa faca schimbari mari. Pentru mine situatia nu este prea diferita de cea cu Robert Kubica de anul trecut. Si pentru el a fost foarte dificil. Si nu este vorba doar despre masina, ci si de modul de abordare. Sunt foarte increzator ca vom rezolva problema impreuna".

Theissen nu a dorit sa comenteze despre situatia contractuala a celor doi piloti, dupa ce presa a speculat ca Heidfeld ar putea fi indepartat si ca Robert Kubica ar putea pleca la o echipa rivala. Totusi, directorul departamentului de motorsport al BMW a precizat ca o decizie in acest sens va fi facuta publica in aceasta vara. "Avem un plan care spune a vom decide in aceasta vara. Nu pot spune daca va exista o amanare sau daca decalam data, dar in acest moment intentionam sa anuntam la vara".