Theissen: "Pilotii vor ramane egali"

Publicat vineri, 13.06.2008 11:30 de Daniel Popescu

Mario Theissen spune ca BMW-Sauber nu intentioneaza sa-l nominalizeze pe Robert Kubica drept pilot principal al echipei dupa victoria obtinuta de polonez in Canada.

Kubica a obtinut duminica prima victorie din cariera, devenind in acelasi timp si noul lider al clasamentului general. Polonezul a afirmat dupa cursa ca spera ca intreaga echipa sa il sprijine in lupta pentru titlul mondial, presa speculand ca el doreste sa fie pilotul numarul 1 al echipei.

Cu toate acestea, seful departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, a confirmat inca o data egalitatea celor doi piloti ai team-ului, afirmand ca echipa nu ii va cere lui Nick Heidfeld sa il sprijine pe Kubica.

"Pentru urmatoarele curse nu cred ca ne vom schimba strategia. Ambii piloti au tratament egal in privinta masinii si a echipei. Apoi analizam ce pot face ei in calificari si pe aceasta baza stabilim strategia de cursa", a declarat Theissen.

Oficialul german sustine ca nominalizarea unui pilot principal in cadrul echipei nu reprezinta un subiect de discutie in acest moment. "Vom vorbi despre asta daca si cand o astfel de situatie va aparea. Vor fi speculatii. Dar chiar si atunci trebuie sa gestionezi asta cursa de cursa. Daca unul dintre piloti esueaza in calificari, nu are niciun rost sa-l tii pe celalalt in spate", explica Theissen, care considera ca Kubica nu isi va schimba abordarea in F1 dupa victoria realizata la Montreal. "Pentru el era evident ca va castiga o cursa. Acum s-a intamplat si trebuie sa continue in acelasi mod", a mai spus el.