Theissen: "Vom lupta pentru titlu in 2009"

Publicat joi, 05.06.2008 16:02 de Daniel Popescu

Mario Theissen sustine ca Robert Kubica nu este un candidat la titlul mondial in acest sezon, obiectivul BMW-Sauber fiind sa atace titlul mondial doar in 2009.

Dupa primele 6 curse desfasurate in acest sezon, Robert Kubica ocupa pozitia a patra in clasament, la numai 6 puncte in spatele liderului Lewis Hamilton. Cu toate acestea, seful departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, sustine ca pilotul polonez nu este in carti pentru titlu in acest an. Intrebat de agentia de presa SID daca Kubica ar putea deveni campion la finele sezonului, Theissen a replicat:

"Nu ar fi realist. Avem un plan ambitios: vrem sa castigam prima cursa in acest an si apoi, incepand din 2009, sa luptam pentru titlu. De cand am preluat Sauber, am indeplinit obiectivele pe care ni le-am propus singuri si vrem sa parcurgem totul pas cu pas".

In acelasi timp, Theissen l-a aparat din nou pe Nick Heidfeld, dupa ce germanul a avut un debut de sezon foarte slab in comparatie cu coechipierul sau. "Trebuie sa facem tot ce putem pentru a rezolva aceasta problema cat mai repede posibil", a adaugat germanul. "Stim ce putem face, mai ales cand este sub presiune. In astfel de situatii se poate descurca si da tot ce are mai bun".