Todt a rămas unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al FIA

Publicat joi, 14.11.2013 15:30 de Daniel Popescu

David Ward şi-a retras candidatura de la funcţia de preşedinte al FIA, astfel că Jean Todt are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a obţine un nou mandat.

Lupta pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) era animată în acest an de Dacid Ward, fostul preşedinte al Fundaţiei FIA.

Acesta a promis o restructurare majoră a forului mondial care să răspundă mai bine necesitaţilor din lumea sporturilor cu motor, însă britanicul a anunţat joi că se retrage din cursă pentru acest post. Ward şi-a justificat decizia prin faptul că nu a reuşit să-şi alcătuiască echipa de vicepreşedinţi regionali necesară pentru a putea participa la alegeri.

"Nu s-a dovedit posibil pentru mine să-mi asigur numărul necesar de viceresedinti regionali pentru a asigura legitimitatea listei mele. Prin urmare, doresc să-l felicit pe Todt, care îşi va asigura al doilea mandat fără să fie contestat, chiar dacă nu va avea opoziţie", a declarat el.

În plus, Ward a solicitat o reformare a sistemului de alegeri, în condiţiile în care un candidat are nevoie de şapte vicepreşedinţi şi o echipă totală de 37 de persoane. Alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIA sunt programate în 9 decembrie.

Via Reuters