Toro Rosso a recrutat un inginer de top de la McLaren

Publicat joi, 24.11.2011 16:27 de Daniel Popescu

Toro Rosso a anunţat recrutarea lui Luca Furbatto pe postul de designer-sef, după ce italianul a fost inginer-asistent la dezvoltarea monopostului McLaren MP4-26.

Scuderia Toro Rosso a anunţat joi una dintre cele mai importante achiziţii la nivelul departamentului tehnic din ultimii ani. A doua echipă deţinută de Red Bull în Formula 1 l-a nominalizat pe Luca Furbatto în funcţia de designer-sef, urmând să fie principalul responsabil de dezvoltarea monopostului STR7 pentru sezonul 2012.

Italianul, care îşi va intra în rol începând din prima zi a anului viitor, a lucrat în ultimii 11 ani pentru McLaren, acolo unde cel mai recent a îndeplinit rolul de inginer-asistent pentru dezvoltarea monopostului MP4-26 al echipei din acest sezon.

Mutarea făcută de Toro Rosso face parte dintr-un plan mai amplu care prevede întărirea substanţială a departamentului tehnic, întrucât fiecare echipă este nevoită să-şi deseneze singura monopostul, iar italienii nu se mai pot baza pe serviciilor celor de la Red Bull Technology.

Via | F1Fanatic