Toro Rosso nu vor piloti care sa-si plateasca postul

Publicat sâmbătă, 24.05.2008 11:26 de Daniel Popescu

Gerhard Berger sustine ca Toro Rosso nu vor accepta piloti care sa-si plateasca locul in echipa si spera ca Vettel si Bourdais sa ramana la STR si in 2009.

Viitorul Scuderiei Toro Rosso este incert dupa ce magnatul Dietrich Mateschitz, care detine 50% dintre actiunile echipei, a anuntat ca intentioneaza sa-si vanda partea pana la sfarsitul sezonului 2009. In plus, Sebastian Vettel este creditat cu sanse mari sa faca pasul spre Red Bull Racing anul viitor, ceea ce ar constitui o noua problema pentru echipa.

"Nu este nimic decis, dar este posibil", a admis vineri Berger. "Bineinteles ca am prefera sa ramanem cu Vettel si Bourdais pentru ca avem incredere in ei si intotdeauna sunt probleme la schimbarea pilotilor. Dar nu vom avea niciodata un pilot care sa-si plateasca locul la echipa. Nici vorba".

Incepand din 2010, Toro Rosso vor trebui sa devina un constructor in F1 in adevaratul sens al cuvantului, iar echipa nu are in prezent resursele necesare pentru producerea unei masini. De aceea, Berger spera in gasirea unui investitor strategic, insa a negat zvonul potrivit carora se afla in negocieri cu constructorul Lancia, care se afla in proprietatea Fiat. Fostul pilot de F1 a admis ca viitorul echipei sale este incert, insa "niciunul dintre noi nu doreste sa preluam rolul echipei Minardi".