Toro Rosso vrea să utilizeze motoare Renault din 2014

Publicat marţi, 05.02.2013 15:24 de Daniel Popescu

Toro Rosso negociază semnarea unui contract cu Renault pentru furnizarea motoarelor începând din sezonul 2014, pentru a avea acelaşi pachet tehnic ca Red Bull Racing.

Toro Rosso a confirmat marţi speculaţiile care circulă în paddock-ul Formulei 1 de mai multe săptămâni, potrivit cărora intenţionează să utilizeze motoare Renault începând din sezonul 2014, odată cu introducerea noilor unităţi V6 de 1.6 litri.

În prezent, echipa italiană mizează pe motoare Ferrari, însă şeful Franz Tost a admis că obiectivul este ca Toto Rosso să folosească acelaşi pachet motor-cutie de viteze ca şi Red Bull Racing, întrucât ambele sunt deţinute de Dietrich Mateschitz.

"Obiectivul nostru este să avem acelaşi motor ca şi Red Bull Racing, pentru a folosi sinergiile din cadrul regulamentului. Acesta este motivul schimbării. Suntem în negocieri cu Renault, dar nu am semnat niciun contract până acum. Va fi un avantaj să folosim acelaşi motor, pentru că vom avea şi aceeaşi cutie de viteze că Red Bull, întrucât regulamentul permite acest lucru", a declarat el.

Tost speră ca o înţelegere să fie semnată cât mai curând prin prisma numeroaselor provocări pe care le presupune instalarea noului motor în monopostul pentru anul viitor.

"Trenul de rulare de anul viitor va fi foarte complicat, nu atât de mult din punct de vedere al motorului, cât mai ales a sistemului ERS şi a cutiei de viteze. Acest pachet complet trebuie să devină o singură unitate şi trebuie să ştim cât mai devreme posibil cine vor fi partenerii noştri", a adăugat el.

În prezent, Ferrari furnizează motoare pentru Sauber şi Toro Rosso, însă presa internaţională speculează că Scuderia va oferi unităţi pentru Force India din 2014 ca parte a unei înţelegeri prin care Jules Bianchi va deveni coechipierul lui Paul di Resta încă din acest sezon.

Via Autosport

  • modre, marţi, 05.02.2013 15:48

    Mi se pare ceva logic ca cele doua echipe sa aiba acelasi motor fiind detinute de aceeasi persoana. Sunt curios insa cum suna aceste motoare turbo....o'r avea acel "fluierat" ca masinile de strada?

  • dare, marţi, 05.02.2013 16:02

    E de inteles de ce echipa de energizante nu doreste teste in sezon, au o echipa de rezerva care testeaza pentru ei

  • madslayer, marţi, 05.02.2013 16:08

    Mie nu mi se pare OK ceea ce vor ei sa faca... In acest fel TR(toro rosso) va deveni echipa test a celor de la RBR in proportie de 100%. Nu zic ca nu au facut asta si pana acum... dar pana acum testau pt RBR doar anumite componente aerodinamice.