Toyota vrea recordul de viteză pentru vehicule electrice pe Nurburgring

Publicat miercuri, 03.08.2011 10:30 de Sebastian Toma

Toyota Motorsport va încerca să doboare recordul de viteză pentru modele electrice pe Nurburgring. Japonezii vor să creeze propria serie mono-marcă destinată vehiculelor electrice.

Toyota Motorsport a dezvoltat un vehicul electric special, menit să doboare recordul de viteză de pe Nurburgring pentru această clasă. Vorbim de un model de competiţie 100% electric, care poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 260 km/h. Modelul doreşte să arate lumii faptul că Toyota poate să facă un campionat mono-marcă pentru vehicule electrice şi că acestea sunt la fel de impresionante ca autovehiculele convenţionale.

Actualul record pe Nurburgring pentru vehicule electrice este de 9 minute şi 1.338 secunde şi a fost stabilit în urmă cu câteva luni de Peugeot EX1. Cei de la Toyota spun că monopostul pregătit de ei a fost spulberat valoarea respectivă în testele neoficiale şi că piloţii se aşteaptă la o îmbunătăţire semnificativă odată cu tentativa oficială. Şasiul modelului este bazat pe o sportivă cu două locuri, dar pilotul va alerga singur pentru tentativa de depăşire a recordului.

"Suntem extrem de încrezători că putem depăşi acest record de la distanţă, ceea ce ne arată modul în care tehnologia vehiculelor electrice este într-o continuă îmbunătăţire. TMG este lider în materie de trenuri de propulsie performante şi vrem să arătăm lumii cât de departe a evoluat această tehnologie. Misiunea noastră este să dezvoltăm această tehnologie, nu doar în motorsport, ci şi în segmentul automotive, pentru a livra produse cu performanţe superioare şi durabilitate crescută clienţilor noştri.", a declarat Rob Leupen, directorul de operaţiuni al TMG.

VIDEO: Peugeot EX1 la Nurburgring

Via | F1Technical.net