Trulli viseaza la prima victorie pentru Toyota

Publicat joi, 15.01.2009 13:48 de Daniel Popescu

Jarno Trulli anticipeaza ca Toyota va avea un sezon bun in 2009 si spera ca japonezii sa obtina prima victorie din istorie.

Toyota a prezentat joi noul monopost cu care va aborda sezonul 2009 al Formulei 1, iar echipa japoneza isi pune mari sperante ca noul TF109 va reusi sa obtina performante mai bune decat anul trecut.

Jarno Trulli este increzator in sansele echipei sale dupa progresele realizate pe parcursul acestei ierni.

"Ma astept ca Toyota sa fie din nou competitiva. Mai mult de atat nu pot sa spun. Va trebui sa asteptam si sa vedem cum decurg primele curse", a declarat Trulli cu ocazia lansarii TF109.

"Sunt o persoana foarte increzatoare si sunt mereu optimist, asa ca in acest sezon am din nou sperante mari. Dar din proprie experienta stiu ca ceea ce spun in iarna nu conteaza foarte mult cand incepe sezonul, important este ce facem pe circuit. Sper sa lupt cu Toyota pentru prima victorie. Acesta este visul meu".

"Formula 1 este extrem de competitiva in acest moment si ma astept ca sezonul acesta sa fie foarte interesant. Sper sa putem construi pe baza progresului aratat in 2008 si sa luptam pentru prima victorie. Am stabilit fundatiile si cred ca putem construi o echipa capabila de victorie. In 2008 am facut imbunatatiri uriase si am facut un pas mare in directia cea buna si sper ca in acest an sa fim o echipa de top. Sunt increzator in abilitatile mele, asa ca daca am o masina competitiva stiu ca pot obtine rezultate".

Italianul in varsta de 34 de ani a admis ca schimbarile radicale de regulament prevazute pentru sezonul 2009 ar putea duce la schimbarea ierarhiilor in Formula 1. "Este o mare schimbare si este imposibil de prezis cum va fi afectata fiecare echipa", a adaugat el. "Toyota are abilitatea de a se adapta acestor regulamente la fel de bine ca orice alta echipa si sper ca asta sa reprezinte o buna oportunitate. Un lucru este sigur, vor fi distante mai mari intre echipe sezonul urmator si fluctuatii mai mari de performante. Anul trecut a fost atat de echilibrat pentru ca am avut reguli foarte stabile, dar atunci cand faci schimbari mari grila se imprastie mai mult, asa cum ma astept sa se intample si in acest an".