Turn Audi la Le Mans

Publicat joi, 14.06.2007 10:15 de Robert Gherghe

Audi a facut istorie in cursa de 24 h de la Le Mans, fapt pentru care germanii vor avea o statuie de 12 m in inima circuitului.

Audi participa in celebra cursa de 24 h de la Le Mans din 1999. Din acel an si pana astazi germanii au reusit sa faca istorie in cea mai faimoasa cursa de anduranta din lume. Audi a reusit sase victorii la general din opt participari, printre care si un succes istoric, gratie primei izbanzi a unei masini cu motor diesel.

Seria de victorii reusita de prototipurile Audi la Le Mans va fi onorata printr-un monument aflat in inima circuitului si care va fi inaungurat sambata, 16 iunie, cu putin inainte de startul celei de-a 75-a editii "Le Mans 24 Hours".

Rupert Stadler, presedinte al Consiliului Director Audi AG, Dr. Wolfgang Ullrich, director Audi Motorsport, Jean-Claude Plassart, presedinte Automobile Club de l’Ouest/ ACO si unul din pilotii oficiali Audi vor dezveli "Audi Tower" in centrul „Satului”.

Arhitectura moderna a acestei sculpturi cu inaltimea de 12 metri simbolizeaza imaginea dinamica a marcii Audi. Turnul va avea o infatisare diferita pe timp de zi si pe timp de noapte. De-a lungul cursei, 24 de inele rotative vor ilumina de la baza edificiului si pana in varf. Un perete video este montat pe partea frontala a turnului. Numele fiecarui castigator al cursei de 24 ore de la Le Mans este gravat pe suprafata de sticla.