Un acţionar Mercedes solicită retragerea constructorului german din F1

Publicat miercuri, 11.04.2012 17:21 de Daniel Popescu

Union Investment, unul dintre acţionarii Daimler, solicită retragerea constructorului Mercedes din Formula 1.

Rezultatele modeste înregistrate de Mercedes AMG în prima parte a sezonului, dar şi problemele pe care constructorul german le are în industria auto în competiţia cu BMW şi Audi au condus la apariţia primelor nemulţumiri în rândul acţionarilor.

Union Investment, o compania de investiţii ce aparţine de DZ Bank Group şi care deţine 0.6% din acţiunile Daimler, solicită retragerea Mercedes din Formula 1 pentru ca germanii să se poată concentra pe segmentul premium al industriei auto.

Chiar dacă Union Investment are o cotă redusă de acţiuni, se speculează că opiniile companiei vor fi susţinute şi de alţi acţionari minoritari, ceea ce va pune presiune pe conducerea Mercedes. De altfel, Union Investment a făcut această solicitare în cadrul unei întâlniri în care Mercedes a decis modul în care va investi un miliard de euro în inovaţie şi tehnologii verzi, fără ca Formula 1 să primească o cotă-parte din această sumă.

În plus, Mercedes este implicată şi într-un conflict cu Bernie Ecclestone, întrucât nu a acceptat încă termenii propuşi de britanic pentru semnarea noului Acord Concorde. Germanii sunt nemulţumiţi că nu vor primi niciun fel de bonus financiar, în ciuda faptului că echipe precum Ferrari, Red Bull şi McLaren vor fi recompensate pentru titlurile mondiale sau pentru simpla prezenţă în competiţie fără să-şi schimbe numele.

Via | Sportune