Vettel admite că nu mai poate comite erori în finalul sezonului

Publicat vineri, 27.08.2010 09:53 de Daniel Popescu

Sebastien Vettel a admis că trebuie să evite producerea unor erori în finalul sezonului pentru a putea spera la titlul mondial.

Având la dispoziţie un monopost Red Bull foarte performant, Sebastian Vettel a dominat cu autoritate sesiunile de calificări din prima parte a sezonului, plecând de şapte ori din pole position.

Cu toate acestea, germanul nu a reuşit să fructifice aceste oportunităţi şi a înregistrat doar două victorii în acest sezon, comparativ cu cele patru realizate de coechipierul său Mark Webber.

Din acest motiv, deşi este unul dintre cei mai rapizi piloţi din pluton, germanul ocupă doar locul trei în clasament, la 10 puncte de australian. În acest context, el consideră că nu-şi mai poate permite să comită erori în ultimele şapte curse ale anului.

"Totul depinde de câte puncte sunt pe tabela de marcaj şi poţi argumenta că ar fi trebuit să am mai multe puncte. Dar şi alţi piloţi şi alte echipe ar fi trebuit să aibă mai multe. Suntem aici şi, mai mult sau mai puţin, campionatul începe de la zero. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare cursă. Când mai erau 20 sau 15 curse poate că era mai mult loc pentru greşeli, dar cu şapte curse înainte de final proabil că fiecare cursă este şi mai importantă", a declarat el în paddock-ul de la Spa-Francorchamps.

Pe de altă parte, Vettel consideră că noul sistem de punctare adoptat în Formula 1, prin care învingătorul primeşte 25 de puncte, face ca finalul sezonului să fie imprevizibil, oferindu-l ca exemplu în acest sens pe Fernando Alonso.

"Ferrari şi McLaren trebuie şi vor forţa până la sfârşit. Ei se afla într-o poziţie similară cu a noastră şi există un echilibru în privinţa punctelor. Sistemul de punctare este diferit şi, chiar dacă diferenţele par mari, virtual nu înseamnă nimic. Alonso a avut două curse bune şi acum a revenit, deşi oamenii spuneau că nu mai este (n.r - în lupta pentru titlu). Asta demonstrează cât de repede se pot schimba lucrurile şi de aceea trebuie să forţezi până la sfârşit", a mai precizat el.

Via | Autosport

  • Oana, luni, 30.08.2010 11:14

    Ce bleg a fost Vettel.:((.A pierdut cursa de la SPA :((