Vettel, desemnat Sportivul European al Anului

Publicat joi, 06.01.2011 16:12 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a fost votat Sportivul European al Anului de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive.

Sebastian Vettel a primit în această săptămână un nou premiu pentru performanţa de a deveni cel mai tânăr campion mondial din istoria Formulei 1.

Pilotul echipei Red Bull Racing a fost desemnat Sportivul European al Anului în urma voturilor membrilor Asociaţiei Internaţionale a Prwsei Sportive.

Germanul a obţinut 79 de voturi şi l-a devansat cu un singur punct pe sprinterul Christophe Lemaitre, în timp ce tenismeul elveţian Roger Federer a obţinut 74 de voturi. Vettel a devenit astfel doar al doilea pilot de Formula 1 care obţine acest premiu, după Michael Schumacher în 1994, 2001, 2002 şi 2003.

***

Între timp, Jenson Button, unul dintre rivalii lui Vettel la titlul mondial în sezonul precedent, a dezvăluit pe reţeaua de socializare Twitter că se antrenează în Hawaii împreună cu celebrul ciclist Lance Armstrong, septuplu câştigător al Turului Franţei, nu înainte însă de a participa la o cursă de înot pe distanţa de 3 km.

***

McLaren Mercedes, echipa pentru care concurează Button, a dezvăluit joi că Lewis Hamilton şi-a luat măsurile pentru noul monopost încă din luna decembrie, publicând în acest sens două fotografii. Acestea nu sunt însă suficient de clare pentru a evidenţia formele noului monopost Mclaren MP4-26.

Via | GPUpdate | Jenson Button | McLaren