Vettel, îngrijorat de fiabilitatea monopostului Red Bull

Publicat joi, 20.09.2012 16:52 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a admis că este îngrijorat de defecţiunile tehnice suferite de Red Bull la alternator, în special pentru că a avut deja de două ori această problemă.

Sebastian Vettel a pierdut o victorie aproape sigură în Marele Premiu al Europei şi alte puncte preţioase în cursa de la Monza din cauza unor defecţiuni la alternatorul monopostului Red Bull, lucru care îl îngrijorează în perspectiva luptei pentru titlul mondial.

Pilotul echipei Red Bull a admis că echipa are nevoie de o fiabilitate exemplară, mai ales în contextul în care rivalii de la Ferrari nu s-au confruntat cu astfel de probleme, iar principala nemulţumire este că până în prezent nu a fost identificată o soluţie acceptabilă pentru aceste defecţiuni.

"Evident, nu este bine când se întâmplă astfel de lucruri, anul acesta am avut deja două probleme cu alternatorul. Muncim din greu la asta. Este destul de dificil, pentru că după ce a apărut defecţiunea nu am ştiut exact ce nu a funcţionat, pentru că altfel am fi rezolvat problema de prima oară şi nu s-ar mai fi repetat după câteva luni. Dar cred că avem câteva idei şi ar trebui să fie mai bine în viitor", a declarat el la conferinţa de presă de joi.

Vettel a abordat şi problema luptei strânse pentru titlul mondial, mai ales că unul dintre favoriţi este Kimi Raikkonen, care în accepţiunea germanului ar putea deveni campion chiar dacă nu câştiga nicio cursă în acest sezon.

"Cred că este mai uşor (să câştigi titlul) dacă câştigi multe curse. Dar nu este imposibil (n.r - să câştigi titlul fără victorii). Nu ştiu dacă a mai fost cineva înainte, cred că Keke Rosberg a câştigat o cursă (n.r - în drumul spre titlu din 1982). Depinde ce fac ceilalţi. Cred că asta este cel mai important dacă vrei să fii campion fără să câştigi curse", a adăugat el.

Via FIA