Vettel le mulţumeşte celor de la Renault pentru titlurile mondiale

Publicat luni, 17.10.2011 11:17 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a mulţumit celor de la Renault pentru motoarele performante şi fiabile oferite pe parcursul sezonului 2011.

Victoria obţinută duminică de Sebastian Vettel pe circuitul Yeongam din Coreea de Sud a adus echipei Red Bull Racing cel de-al doilea titlu mondial al constructorilor.

Proaspăt încoronat drept dublu campion mondial, germanul a mulţumit celor de la Renault pentru motoarele oferite.

"M-am simţit foarte bine să pilotez, iar monopostul devenea din ce în ce mai rapid. Este fantastic să câştigăm titlul constructorilor în acest weekend după titlul de acum o săptămână. Le mulţumesc foarte mult celor de la Renault. Au forţat foarte mult. Pachetul este fantastic, aşa că le mulţumesc foarte mult. Sunt foarte, foarte bucuros"

, a declarat el la conferinţa de presă.

Vettel a admis că a fost surprins de faptul că a avut nevoie de numai două opriri la boxe pentru a încheia cursă, după ce înaintea calificărilor piloţii se temeau că vor fi nevoiţi să folosească toate cele şase seturi de  cauciucuri.

"Până la urmă am ajuns să ne oprim mult mai puţin decât ne-am gândit. Ne aşteptam la o degradare ceva mai mare, care până la urmă a sosit, dar am amânat primul pitstop şi până la urmă am realizat că nu trebuie să ne oprim de trei ori. A fost o cursă bună din punctul ăsta de vedere. Nu a fost uşor să gestionăm pneurile, mai ales în ultimul stint. Am putut să câştig timp în faţa lui Hamilton. Întotdeauna am vrut să rămân în afara zonei de acţiune a DRS-ului", a mai precizat el.

Via | FIA