Vettel: "Lupta pentru titlu este departe de final"

Publicat marţi, 30.08.2011 14:35 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel susţine că va continua să piloteze la fel ca până acum, întrucât este "încă foarte departe" de cucerirea celui de-al doilea titlu mondial.

Sebastian Vettel a întrerupt duminică seria de trei curse fără victorie după ce a trecut primul linia de sosire pe circuitul de la Spa-Francorchamps, ocazie cu care şi-a consolidat din nou poziţia de lider în clasamentul general.

Cu numai 175 de puncte în joc, pilotul echipei Red Bull Racing are un avans de 92 de puncte în faţa coechipierului său Mark Webber şi 102 comparativ cu Fernando Alonso. Totuşi, germanul susţine că nu va slăbi ritmul întrucât orice se poate întâmpla în ultimele şapte curse.

"Dacă abandonezi în două curse şi altcineva are două curse bune, se poate schimba. Aşa că tot ce facem este să încercăm să obţinem rezultatul optim de fiecare dată. Victoria ne-a adus mai aproape de obiectivul final, dar titlul este încă departe", a declarat el citat de postul britanic de televiziune BBC.

Opinia sa este împărtăşită şi de şeful Christian Horner, care rămâne precaut în faţa progreselor înregistrate în ultimele curse de McLaren şi Ferrari.

"Mai sunt şapte curse şi multe puncte în joc. Este a şaptea victorie pentru noi, al 12-lea pole position şi am terminat 100% din curse, dar nu ne subestimăm rivalii şi nu ne vom complace. Ne vom concentra total pe următoarea cursă şi nu ne vom schimba abordarea", a precizat britanicul.

Via | BBC Sport

  • simona, marţi, 30.08.2011 15:06

    Vettel da dovada de maturitate! Un adevarat viitor multiplu campion mondial !!!

  • BackonYou, marţi, 30.08.2011 16:34
    Vettel .

    Hai sa vorbim ca nu avem ce face .Sa fim seriosi nu cred ca va avea altcineva sansa de a-l depasi la titlul anul acesta . Probabil ca aceste gume Pirelli sa-l fi pus pe ganduri mari la ce i s-a intamplat in Belgia ? . Vom vedea ce va urma .

  • andrey_1293, marţi, 30.08.2011 18:15
    Vettel

    cred ca chiar si in cazul in care nu mai participa la niciuna din curse tot campion ar fi. greu de crezut ca unul din webber, alonso, button sau hamilon sa castige toate cursele fara ca vettel sa puncteze bine. sa nu uitam ca germanul a avut cea mai slaba clasare un loc 4, ceea ce spune multe despre masina. oricum, pana acum 2 titluri :))))). mai urmeaza multe parerea mea. asteptam italia

  • Mms, marţi, 30.08.2011 19:53

    Maturitate?Nu cred..stie la fel ca toti ceilalti ca este campion.Are o masina buna,nu e neaparat talentat si matur nici atat,este bun si are si cu ce.Sa speram ca la anul si celelalte 2 echipe de top sa vina cu ceva mai bun..caci piloti au cu siguranta..astfel ca nu stim care ar mai fi sansele lui Vettel.

  • mobius, marţi, 30.08.2011 23:24
    ...si totusi

    Vettel talentat cei drept dar imatur si dupa parerea mea, are totusi un pic de dreptate s-ar putea intampla chiar teoretic sa piarda titlu. Alonso chiar fara sprijinul echipei, se apropie incet dar sigur de el. Sigur in mod normal va fi greu sa-i ia titlul dar imprevizibilul a marcat intotdeauna cursele de F1.