Vettel: "Nu-mi pasa ca sunt favorit la titlu"

Publicat miercuri, 10.02.2010 14:00 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel sustine ca nu este interesat de faptul ca este considerat unul dintre favoritii la castigarea titlului in 2010.

Sebastian Vettel a fost la un pas sa castige titlul mondial anul trecut, insa problemele inregistrate in prima parte a sezonului l-au impiedicat sa-l devanseze in cele din urma pe Jenson Button.

Chiar daca revenirea lui Michael Schumacher tinde sa schimbe pronosticutile, germanul este creditat cu sanse mari sa isi ia revansa in acest an si sa devina pentru prima oara campion mondial. Cu toate acestea, intrebat ce parere are desppre faptul ca este favorit, pilotul echipei Red Bull Racing a replicat:

"Sunt multumit, dar nu-mi pasa. Indiferent daca sunt sau nu favorit imi setez propriul obiectiv. Stiu ce vreau sa obtin in acest an. Cel mai important este ca monopostul ruleaza si trebuie sa imbunatatim fiabilitatea si viteza. In primul rand trebuie sa faci masina sa lucreze, apoi vezi unde esti si, in functia de asta, iti stabilesti asteptarile. Cu siguranta exista un singur obiectiv, sa fiu cu o treapta mai sus decat anul trecut. Vreau sa castig titlul mondial. Daca suntem favoriti e bine, daca nu este iarasi bine", a explicat el dupa prezentarea noului monopost RB6 pe circuitul de la Jerez.

Cu toate acestea, germanul in varsta de numai 22 de ani a admis ca nu poate sti daca are sanse reale la titlu pentru ca performanta reala a monoposturilor este dificil de cuantificat in cadrul testelor.

"In primul rand trebuie sa aflam cat de buna este masina noastra. In al doilea rand sunt multi piloti buni in Formula 1, nu numai unul sau doi, asa ca vom afla cine lupta pentru titlul mondial. Sper sa fim la fel de puternici ca anul trecut sau chiar mai buni. Apoi exista McLaren si Ferrari, care deja par sa fie foarte competitivi, dar si Mercedes cu Schumacher. Va fi un sezon interesant", preconizeaza el.

Vettel va urca joi pentru prima oara la volanul noului monopost Red Bull in cadrul celei de-a doua zile de teste de pe circuitul de la Valencia.

Via | Autosport