Vettel, optimist in privinta noii masini

Publicat joi, 15.05.2008 17:38 de Daniel Popescu

Sebatian Vettel este convins ca Scuderia Toro Rosso au adoptat o solutie buna cand au decis sa introduca noul monopost STR3 la Marele Premiu al statului Monaco.

Vettel a testat miercuri pentru prima oara monopostul STR3 pe circuitul Paul Ricard si este optimist ca noua masina reprezinta un pas important pentru echipa sa. Toro Rosso au hotarat sa introduca noua masina la Monte Carlo, desi sansele unui accident sunt foarte ridicate.

"Este adevarat ca nu este foarte mult spatiu acolo, dar asteptam aceasta masina"

, a declarat Vettel cand a fost intrebat despre pericolul de a introduce noua masina la Monaco. "Oamenii pot spune ca nu este o mutare inteligenta si este adevarat ca Monaco nu este locul perfect pentru a introduce o noua masina. Dar daca nu incepi niciodata sa lucrezi cu o noua masina, nu ajungi sa o folosesti niciodata, asa ca asta este doar un avantaj".

Vettel si-a petrecut prima zi de teste de la Paul Ricard cu unicul scop de a pilota cat mai mult, fara sa se axeze pe setarile masinii si fara sa forteze monopostul la maxim. "Obiectivul nostru este intotdeauna acelasi pentru noi. Pentru o cursa ca Monaco, unde se pot intampla multe, nu poti sti niciodata. dar obiectivul este sa facem intotdeauna tot ce putem fara nicio greseala. Nu a fost cazul in ultimele curse, pentru ca in Turcia am avut o eroare la sistemul de realimentare cu combustibil. Asa ca avem multe de facut".

Intrebat daca Scuderia Toro Rosso ar putea ajunge in ultima parte a calificarilor cu noul monopost, Vettel a raspuns. "Nu poti sti niciodata. Depinde de ceilalti. Poate cinci piloti au o zi proasta. Obiectivul nostru este sa avem intotdeauna o zi buna. In cele din urma, suntem aici sa castigam, dar in primul rand luptam impotriva noastra si daca putem face asta atunci suntem mandri".