Vettel: "Performanta depinde de circuit"

Publicat miercuri, 24.03.2010 16:34 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel considera ca rezultatele echipelor vor depinde in mare masura de configuratia circuitelor, insa admite ca Ferrari este foarte competitiva.

Sezonul 2010 a adunat la start nu mai putin de patru pretendente pentru titlul mondial, iar Ferrari s-a impus in runda inaugurala din Bahrain in fata celor de la Red Bull Racing, McLaren si Mercedes, devenind astfel una dintre principalele favorite la trofeul suprem.

Chiar daca a ratat victoria la Sakhir din cauza unor probleme tehnice, Sebastian Vettel admite ca Ferrari este intr-o forma foarte buna, insa adauga ca fiecare echipa se va dovedi puternica pe anumite circuite din calendarul competitional.

"Ferrari a aparut extrem de competitiva in Bahrain. Au fost mai rapizi decat toti ceilalti, dar si in testele de iarna. Dar performanta va varia de la circuit la circuit. Unele circuite iti plac mai mult, altele mai putin. Uneori asta se intampla din punctul de vedere al pilotului, alteori monopostul se comporta mai bine pe anumite circuite", a declarat germanul in varsta de 22 de ani la Melbourne.

In acest context, Vettel admite ca este dificil de realizat o clasificare a echipelor dupa o singura cursa, insa remarca progresele evidente inregistrate de Force India, care a castigat puncte inca de la prima etapa a sezonului.

"Patru echipe sunt foarte puternice, dar la fel este si plutonul de mijloc, cum ar fi Force India. Noi ne-am facut cursa in Bahrain si, cu exceptia testelor, aceasta este singura experienta pe care o avem, asa ca trebuie sa mai asteptam putin (n.r - inainte de a trage concluzii)", a mai precizat el.

Via | Autosport