Vettel: "Pilotajul pe ploaie imbunatateste reflexele"

Publicat vineri, 19.02.2010 16:38 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel considera ca pilotajul pe ploaie are efecte benefice pentru imbunatatirea reflexelor.

Ultimele doua sesiuni de teste de la Jerez au fost afectate in mare masura de ploaie, ceea ce a bulversat complet programul echipelor in pregatirea sezonului 2010 al Formulei 1. Chiar si in aceste conditii, Sebastian Vettel crede ca ploaia are anumite avantaje, cel mai important fiind legat de imbunatatirea reflexelor pe pista umeda.

"Aceste conditii sunt foarte bune pentru reactiile tale. Circuitul este atat de alunecos incat trebuie sa reactionezi foarte repede. Cred ca dupa trei luni de pauza fara pilotaj nu este un lucru rau, pentru ca asta te ajuta sa-ti recapeti rapid reactiile", a declarat germanul in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Referindu-se la performantele brute ale monopostului Red Bull, Vettel anticipeaza o crestere de performanta in sesiunea de la Barcelona, insa a admis ca rivalii de la McLaren si Mercedes vor aduce la randul lor imbunatatiri.

"Ne asteptam ca la Barcelona sa imbunatatim si mai mult monopostul. Am citit ca Mercedes si McLaren vor aduce update-uri cu adevarat importante, asa ca trebuie sa asteptam saptamana viitoare", a adaugat el.

Via | ESPNF1