Vettel răsuflă uşurat după pole positionul din Ungaria

Publicat duminică, 31.07.2011 12:11 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel şi-a recăpătat încrederea după pole positionul obţinut la Hungaroring, în timp ce Mark Webber a dat vina pe sistemul DRS pentru locul şase.

După rezultatele modeste înregistrate în antrenamentele de vineri, Red Bull Racing a reuşit să îmbunătăţească monopostul RB7 după ce mecanicii au muncit pe tot parcursul parcursul nopţii spre sâmbătă, iar Sebastian Vettel şi-a adjudecat pole positionul după ce l-a devansat cu aproape două zecimi de secundă pe Lewis Hamilton.

Campionul mondial a răsuflat uşurat după această performanţă şi recunoaşte meritele mecanicilor în succesul său.

"A fost o sesiune foarte bună, mai ales că vineri ceilalţi erau puţin mai rapizi decât noi. Se pare că am făcut lucrul potrivit, pentru că m-am simţit mult mai confortabil. Sunt foarte mulţumit de rezultat, am schimbat multe la monopost pe parcursul nopţii. Băieţii au muncit din greu şi nu au dormit prea mult. Să ai un astfel de rezultat este cea mai bună metodă să spui mulţumesc. Mi-am recapăt încrederea şi mă simt mult mai confortabil în monopost", a declarat germanul.

Rezultatul său a contrastat puternic cu cel al echipierului Mark Webber, care va pleca doar de pe poziţia a şasea a grilei de start. Australianul susţine că sistemul DRS nu a funcţionat corespunzător şi că a fost jenat parţial şi de Jenson Button.

"Problema a început în turul de ieşire pe circuit, pentru că cei de la McLaren erau prea lenţi. Aveam nevoie de o viteză mai bună, dar nu putea merge mai repede pentru că Button nu mă lasa să-l depăşesc, ceea ce este corect. Pentru că a fost primul meu tur cu KERS şi DRS, se pare că am încercat să activez sistemul DRS un pic prea devreme şi nu a funcţionat, aşa că am făcut toată linia dreaptă de start-sosire fără DRS. Nu am observat pentru că am folosit KERS. Asta, în combinaţie cu Button, a însemnat ca primul sector a fost un dezastru complet. Iar din virajul 5 şi până la finalul turului am fost la fel de bun ca Vettel", a precizat el.

Via | Red Bull

  • PepDreams, duminică, 31.07.2011 12:17

    Este bun,insa probabil uita cu cine imparte prima linie...si la fel si Webber,amandoi fiind sigura ca vor fi devansati avand in vedere ca Ham si Alonso nu se joaca,vor pe podium sau cel putin in fata celor de la RBR.

  • Burghila, duminică, 31.07.2011 12:46
    DRS

    Daca l-a activat prea devreme e vina lui, nu e vina DRS-ului. Sistemul e facut sa nu se activeze inainte de locul stabilit.

  • Firestarter, duminică, 31.07.2011 18:01
    @Brushila

    Gresit! In antrenamente si calificari DRS-ul se poate activa ori de cate ori doreste sau crede pilotul ca este bine sa-l activeze. Doar in cursa sunt alte regului pentru DRS.