Vettel: "Recordurile lui Schumacher sunt prea mari prea a fi egalate"

Publicat marţi, 06.12.2011 10:15 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel insistă că nu are drept obiectiv să doboare recordurile lui Michael Schumacher, însă septuplul campion mondial crede că pilotul Red Bull este capabil de o astfel de performanţă.

Sebastian Vettel a doborât şi în acest sezon câteva recorduri mondiale, după ce a devenit cel mai tânăr dublu campion mondial din istorie şi a surclasat performanţa lui Nigel Mansell din 1992 obţinând 15 pole position-uri într-un singur sezon.

Cu toate acestea, pilotul echipei Red Bull Racing consideră că principalele recorduri ale lui Michael Schumacher, de şapte titluri mondiale şi 91 de victorii, sunt virtual imposibil de atins.

"Ce a obţinut Schumacher este atât de îndepărtat de ceea ce am făcut eu încât nu-mi pot stabili un astfel de obiectiv", a declarat germanul pentru televiziunea Servus TV, aflată în proprietatea celor de la Red Bull.

Nu de aceeaşi părere este însă şi Schumacher, care consideră că Vettel este capabil să doboare recordurile sale. "Cu siguranţă o poate face. Întotdeauna am spus că recordurile există pentru a fi doborâte, aşa că de ce ar trebui să fie altfel în privinţa mea", a precizat pilotul echipei Mercedes GP.

Pentru a egala recordurile lui Schumacher, Vettel trebuie să obţină încă cinci titluri mondiale şi să câştige încă 70 de curse.

Via | GMM

  • Davidenko, marţi, 06.12.2011 10:39

    O sa fie 8 in curand ...

  • mihai-sebastian, marţi, 06.12.2011 12:15
    Recorduri

    Recordurile lui Schumacher sunt intr-adevar prea mari pentru a fi egalate, si sper ca inca in decurs de scriere.

  • iulianimi, marţi, 06.12.2011 12:31
    titlul mondial

    ....dar pana la urma titlul mondial conteaza si nu nr de victorii,cel mai tanar campion etc,,,,,, iar ce a realizat schumi in cariera sa ,poate va fi egalat sau nu.

  • mavrick, marţi, 06.12.2011 13:19
    Vettel&Schumacher

    Recordurile lui Schumacher sunt prea mari pentru a fi doborate dar Vettel e dublu campion de la o varsta prea frageda ca sa se mai poata "spera" ca nu e in stare sa le doboare.

  • AndreiF1, marţi, 06.12.2011 16:20
    @Titluri

    Pentru Schumacher timpul de a mai castiga un titlul a apus, in schimb Vettel este inca foarte tanar si posibilitatile sunt multe si foarte diversificate. Alonso, poate, mai poate castiga 1-2 titluri, Hamilton nu cred ca mai are sanse, Button poate sa fie o surpriza si el, dar Vettel este cel care are toate sansele de a mai bifa cateva titluri. Personal as miza pe idea ca Vettel se gandeste la cum sa bata cat mai multe recorduri posibile, cel putin asta este impresia pe care el mi-o lasa. Daca as fi lasat ca ura pentru Vettel pe care o demonstreza anumite persoane sa-mi incetoseze gandirea, as fi spus ca Vettel nu mai este capabil de nimic, dar din fericire, imi pot pastra gandirea libera.

  • ENEA, marţi, 06.12.2011 21:00
    Vettel

    sa fi sigur de asta bai baby schumy si plus de asta as fi deranjat daca ar dobori recordurile lui SCHMY un papagal ca tine

  • ENEA, marţi, 06.12.2011 21:08
    Vettel

    Iar pe Vettel personal nu il urasc ci doar vad ca nu are stofa unui pilot precum SCHUMY sau mai ales a unui pilot cum era SENNA pilot la adresa caruia a avut o remarca jignitoare la cursa din Brazilia. Oare cum a indraznit sa spuna ca se simte ca SENNA in 1991