Vettel: "Sezonul 2011 începe de la zero"

Publicat vineri, 18.03.2011 17:29 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a minimalizat importanţa titlului cucerit anul trecut în perspectiva campaniei din 2011, în timp ce Mark Webber speră să obţină un prim rezultat pozitiv în Australia.

Campioana mondială Red Bull face ultimele pregătiri pentru startul în noul sezon al Formulei 1, iar Sebastian Vettel priveşte cu încredere noua provocare de care va avea parte.

Chiar dacă titlul cucerit anul trecut l-a maturizat ca pilot, germanul rămâne cu picioarele pe pământ şi admite că totul începe de la zero în Australia.

"A fost o iarnă incitantă şi timpul din preajma Crăciunului a fost important pentru a ne calma, dar din februarie am revenit în ritm. Este frumos să ne uităm înapoi la anul trecut şi la ce am obţinut, dar acum toţi privim înainte şi ne concentrăm la noul monopost şi la noul sezon. Totul începe din nou de la zero, suntem entuziasmaţi, am avut suficient timp pentru teste şi vrem să pilotăm din nou", a declarat campionul mondial în avanpremiera noului sezon.

Între timp, coechipierul său Mark Webber speră să spargă ghinionul pe care l-a avut frecvent în cursa din ţara sa natală. Australianul nu a terminat niciodată mai sus de locul 5, lucru care s-a întâmplat în 2002 cu Minardi şi în 2005 cu Williams, iar de când concurează pentru Red Bull Racing nu a obţinut decât un loc nouă în sezonul precedent.

"Ca australian, aştept cu nerăbdare să fiu la Melbourne pentru prima cursă. Am făcut multe teste şi am muncit din greu la monopost, iar acum vom vedea forma la Albert Park şi vom primi răspunsuri la multe întrebări. Sper să-mi îmbunătăţesc norocul aici, pentru că nu a fost incredibil de la primul meu Mare Premiu în 2002. Sper să obţin cel mai bun rezultat al meu şi există toate indiciile că putem face asta. Aceasta este cea mai bună iarna pe care am avut-o. Să sperăm că putem continua aşa şi în Marel Premiu", a precizat el.

Via | Red Bull