Vettel solicită îmbunătăţirea monopostului Red Bull

Publicat sâmbătă, 30.07.2011 11:33 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel susţine că Red Bull trebuie să-şi îmbunătăţească monopostul în urma rezultatelor bune obţinute de McLaren şi Ferrari în antrenamentele din Ungaria.

McLaren a dominat autoritar primele două sesiuni de antrenamente libere de la Hungaroring prin Lewis Hamilton, în timp ce Ferrari a terminat permanent în top 3 prin Fernando Alonso.

Acest lucru îl determină pe Sebastian Vettel să anticipeze o luptă la fel de echilibrată pentru victorie precum în Germania, motiv pentru care solicită îmbunătăţirea monopostului Red Bull.

"Pare o luptă foarte strânsă. McLaren şi Ferrari sunt foarte rapizi, aşa că trebuie să ne îmbunătăţim performanţele pentru a ne asigura că şi noi vom fi în top. Cel mai important lucru este gestionezi pneurile pe un tur, dar în acelaşi timp trebuie să faci tot posibilul să obţii totul de la pneuri pe parcursul întregului stint şi să nu se degradeze prea repede", a declarat germanul.

Coechipierul său Mark Webber a fost protagonistul unui accident în prima sesiune, iar australianul a admis că este responsabil pentru provocarea acestuia.

"A fost greşeala mea. Am pilotat pe o bordură care este acolo de ani de zile. Piloţii tot nu învaţă, mergem pe circuit şi forţăm. Am lovit barierele de protecţie, dar din fericire doar nasul monopostului a fost deteriorat. Am recuperat după-amiază şi am parcurs multe tururi, iar monopostul a funcţionat bine", a declarat pilotul echipei Red Bull.

Via | Red Bull