Vettel speră să câştige pentru prima oară într-o zi din luna liulie

Publicat vineri, 06.07.2012 16:36 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a fost surprins când a aflat că nu a câştigat niciodată în luna iulie a unui sezon, însă speră să "corecteze" această eroare în 2012.

Sebastian Vettel a câştigat titlul mondial în ultimele două sezoane şi a dominat cu autoritate anul trecut, însă o statistică realizată de postul britanic de televiziune SkySports a arătat că pilotul echipei Red Bull Racing nu a triumfat niciodată într-o zi din luna iulie.

Vettel, care a admis că nu era la curent cu aceasta statistică, speră să obţină o victorie pe parcursul lunii iulie a acestui an, mai ales că în această perioadă vor avea loc Grand Prix-urile de la Silverstone, Hockenheim şi Budapesta.

"M-am născut în luna iulie (n.r - 3 iulie). Dar nu am ştiut asta, aşa că voi încerca. Am trei încercări luna asta şi poate că de data asta o voi face", a declarat el.

Chiar dacă a abandonat la Valencia din motive tehnice, Vettel este considerat unul dintre principalii favoriţi la victorie la Silverstone, prin prisma dominaţiei din calificări şi, mai ales, din prima parte a cursei, când îşi construise un avans de peste 20 de secunde. Totuşi, germanul avertizează că trebuie să rămână calm, mai ales că echipele rivale vor introduce update-uri semnificative.

"Am făcut un pas înainte de care am fost foarte mulţumit, dar trebuie să avem răbdare. Dacă ne uităm la partea mea, am avut o cursă curată până când am avut defecţiunea. Dar totul a părut să funcţioneze în armonie. Nu se întâmplă prea des să ai un astfel de weekend în care totul să funcţioneze. Asta poate face diferenţa, dar în primul rând trebuie să confirmăm aici. Este un circuit diferit şi acesta este motivul pentru care trebuie să fim precauţi", a mai precizat el.

Via SkySports

  • KALEL, vineri, 06.07.2012 23:38

    iar alonso va mai castiga cursa in luna LAUGUST. ADICA NICIODATA