Vettel sugerează că McLaren este principala rivală pentru Red Bull în 2012

Publicat miercuri, 22.02.2012 16:14 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel susţine că este impresionat de prestaţia celor de la McLaren în testele de la Barcelona, însă este rezervat în declaraţii când vine vorba despre Ferrari.

Războiul psihologic premergător noului sezon competiţional a început încă de la a doua sesiune de teste din această iarnă.

Tonul a fost dat de Sebastian Vettel, care şi-a exprimat opinia că McLaren este cel mai puternic rival al campioanei mondiale Red Bull Racing în sezonul care va începe în luna martie.

"Cred că McLaren este foarte puternică. Pentru restul este prea devreme (n.r - să mă pronunţ). Nu am văzut încă toţi timpii, am aruncat doar câteva priviri la ce a făcut Hamilton şi a părut să fie foarte interesant. În acest stadiu cu siguranţă nu vorbim despre campionat. Nu cred că există cineva de aici care să încerce să se descurce mai prost decât anul trecut, aşa că încercam să facem ce am făcut anul trecut, dar mai este mult până departe", a declarat germanul reporterilor prezenţi în paddock-ul de la Barcelona.

Vettel şi-a justificat opinia prin faptul că timpii lui Hamilton, relativ modeşti comparativ cu ai săi, au fost realizaţi în cadrul unor stinturi lungi, când britanicul a avut mult carburant în rezervorul monopostului McLaren.

"Pot să judec că monopostul nostru este în regulă, dar nu ştiu dacă este suficient sau nu. Cred că McLaren este foarte competitivă. Nu au mers pentru un singur tur, au făcut stinturi lungi şi au părut competitivi şi de aceea cred că vor fi puternici de la începutul sezonului", a aduagat el.

Germanul a refuzat însă să comenteze prestaţia celor de la Ferrari, mai ales în contextul în care echipa a acuzat numeroase probleme după prima sesiune de teste de la Jerez.

"Ferrari este un mister în acest moment şi nimeni nu ştie dacă sunt cu adevărat buni sau slabi. Nu ştiu ce cred ceilalţi despre noi, aşa că va trebui să aşteptăm să vedem", a adăugat el.

Via | Autosport

  • alin, miercuri, 22.02.2012 21:31

    ce sigur ii daca cumva ferrari pregateste vreo surpriza

  • florin, vineri, 24.02.2012 00:57
    ai vrea tu....

    ferrari va face iar caca pe ea!!!!!! asta va fi marea ta surprisa mai aline