Vettel: "Sunt singurul vinovat că nu sunt în pole position"

Publicat sâmbătă, 25.05.2013 17:55 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel spune că o greşeală comisă în ultimul tur rapid de circuit l-a împiedicat să obţină pole position-ul în cursa de la Monaco.

Sebastian Vettel va pleca de pe poziţia a treia a grilei de start în Marele Premiu al statului Monaco, din spatele celor doi piloţi Mercedes care au monopolizat prima linie a grilei de start.

Pilotul echipei Red Bull a fost însă la numai o zecime de Nico Rosberg şi admite că ar fi putut obţine pole positionul dacă nu ar fi comis o greşeală în ultimul tur rapid de circuit.

"Cei de la Mercedes au fost foarte rapizi pe un tur. Dar nu vreau ca asta să sune ca o scuză, cred că am pierdut mai mult de o zecime pentru că nu am fost perfect în ultimul tur. Monopostul a fost foarte bun, aşa că dacă există un vinovat acela sunt eu. Nu sunt pe deplin mulţumit de ultimul tur, dar sunt destul de mulţumit că nu avem un Ferrari sau Lotus în faţă. Cred că cei de la Mercedes vor opri cel puţin la fel de mult ca noi în cursă, aşa că locul trei este bun şi ar trebui să ne ofere o oportunitate să câştigăm cursa", a declarat el.

Nu la fel de optimist este Fernando Alonso, care va pleca doar de pe locul şase şi consideră că este foarte puţin probabil să lupte pentru victorie.

"Mâine va fi dificil. Nu este cea mai bună poziţie în calificări dacă vrei să lupţi pentru victorie. Nimic nu este imposibil în Formula 1, dar este foarte puţin probabil să luptăm pentru victorie. Al doilea obiectiv este să termin în fata rivalilor noştri din campionat, adică Vettel şi Kimi Raikkonen, iar asta poate că va fi posibil. Încep de pe aceeaşi linie cu Raikkonen, iar Vettel este la doar o linie a grilei în faţă, aşa că cu un start bun şi o strategie bună putem reuşi", a declarat el. 

  • Speed, sâmbătă, 25.05.2013 19:26

    Incearca sa-si inspaimante adversarii dandu-le de inteles ca el poate fi si mai rapid. Asa tehnica de impresionare o mai zaresti la box unde fiecare topaie ca iepurele ca sa dea de inteles ca e in conditii fizice bune sau jucatorii de tenis care la fel procedeaza. Insa mesajul meu pentru vitel e "vorba multa saracia molului"asa ca sa lase vorbele si sa treaca la fapte (daca e in stare).

  • 04TEO, sâmbătă, 25.05.2013 19:53

    E greu de spus ce se va intampla maine.Daca va fi vreme buna Alonsso va avea o sansa pe care sgur o va juca. sa speram ca nu vor fi incidente la start.Multa bafta la toti.

  • rob, sâmbătă, 25.05.2013 21:57

    frumos !!!!!!!!!!!!!!!

  • Alex, sâmbătă, 25.05.2013 23:25

    Iar il bate Rosby pe Hamy:)), le era mai bine cu Schumi, in ultimul an deja il incingea pe Rosby dar daca a avut probleme cu masina....

  • ferr, sâmbătă, 25.05.2013 23:53

    Sebi, sa-ti explic - mai este un vinovat: Rosberg. Eu zic sa te plangi la FIA sa-l schimbe si pe asta, daca tot nu-ti convine si nu te lasa sa scoti totul din monopost :D Poate, poate, are Bernie vreo bagheta magica si te ajuta sa-l transformi pe Nico in broscoi, ca-ti fura cam multe pole-uri. :D

  • @ferr, duminică, 26.05.2013 06:53

    @ferr...ari,totul cu logica ta,aici se vorbeste numai de autoculpabilizare,concept mai greu exemplificabil anumitor unor team-uri,care procedeaza intradevar modului imaginat de tine!