Vettel, surprins de uşurinţa cu care a câştigat în Bahrain

Publicat luni, 22.04.2013 10:12 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel nu se aştepta să câştige atât de uşor cursa din Bahrain, în timp ce Mark Webber spune că nu a putut forţa din cauza pneurilor Pirelli.

Sebastian Vettel a obţinut duminică a doua victorie din acest sezon la capătul unei curse pe care a condus-o fără emoţii începând cu turul trei, când a reuşit să-l depăşească pe liderul Nico Rosberg.

Pilotul echipei Red Bull Racing admite că nu se aştepta la o cursă atât de uşoară, chiar dacă situaţia a fost simplificată semnificativ de problemele lui Fernando Alonso cu sistemul DRS.

"Cu siguranţă nu mă aşteptam la asta. Am fost dominant şi cu siguranţă nu acestea erau aşteptările. Am ştiut că este crucial să ajung pe prima poziţie pentru a putea gestiona pneurile, pentru că după ce te grupezi în pluton este dificil să depăşeşti. Cred că am fi avut o cursă bună şi dacă nu aş fi devenit imediat lider, dar sigur că am preferat aşa", a declarat germanul.

Coechipierul său Mark Webber a terminat cursa doar pe locul şapte, acelaşi de pe care a luat startul, iar acesta afirmă că pneurile au jucat un rol decisiv în acest rezultat.

"Startul nu a fost prea rău, dar am pierdut mult timp în al doilea stint. Am fost prea agresiv în primele tururi şi am depăşit, dar pneurilor nu le-a plăcut asta. De aceea, al doilea stint a fost un dezastru în termeni de ritm de cursă. La jumătatea cursei am crezut că pot ajunge pe podium, dar apoi totul s-a transformat într-un management al pneurilor", a precizat australianul.

În urma rezultatelor din Bahrain, Red Bull Racing şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul constructorilor cu 109 puncte şi are un avans de 16 puncte în faţa rivalilor de la Lotus.

  • LadyGaGa, luni, 22.04.2013 10:44

    Mai incet cocos ca prea te zaresti, campionatu este lung. Nu realizeaza faptul ca a avut noroc cu lipsa lui Alonso.

  • pablo256r, luni, 22.04.2013 11:48

    Ce ingimfat ! Din pacate la momentul actual sint maxim trei piloti care pot concura cam cu aceleasi sanse de a castiga: Vettel, Kimi si Alonso. In cursa de ieri Kimi a mers pe alta strategie si a terminat pe locul secund, Alonso a avut probleme cu DRS (aici o mica remarca: sezonul trecut Schumi a fost nevoit sa abandoneze in cursa din Canada tot din cauza blocarii aripii mobile-Ferrari au rezolvat problema iar pilotul a reusit sa termine cursa in puncte) iar Vettel din turul 3 a condus fara sa fie deranjat de cineva. Pai nea ingimfatu-le ai si uitat cursa din China cand "cineva" te-a depasit de doua ori pe pista si tu erai mai lent cu 1,5 secunde pe tur ? Sau cum e? La victorie ne batem cu pumnul in piept iar la infringeri ne facem ca ploua. Ar fi bine ca Mercedes si McLaren sa revina in lupta pentru locurile fruntase ca sa creeze concurenta. Ambele echipe au piloti buni insa monoposturile in regim de cursa inca sint in urma RBR, Ferrari si Lotus.

  • @pablo256r, luni, 22.04.2013 12:28

    In China , Alonso a avut alta strategie fata de Vettel, echipa chiar l-a sfatuit sa-l lase pe Alonso sa treaca. Spaniolul poate spera ca poate la anul, odata cu schimbarea regulamentului sa mai castige vreun campionat, anul asta nu are nici o sansa.

  • Alex, luni, 22.04.2013 13:07

    In China Vettel a avut fastest lap cand forta pe final. Alonso a fost mai bun in China, Vettel e mai bun la general de 3 ani. Mai sunt inca fani ai lui taraie broasca care se fac ca nu pricep acest lucru si cauta scuze. Mai incercati baieti, mai incercati. Cred ca e groaznic de de ani de zile in fiecare weekend cu F1 sa va suparati. Pt. fanii lui Vettel numai prilej de bucurie si satisfactii la voi jale si amar, inima rea. Lasa ca se face Ferrari mare echipa si Fernado mai creste si o sa il bata pe neamtul ala ingamfat...Ha hah hahaha

  • Marius60, luni, 22.04.2013 13:10

    @pablo256r tu porti un dialog cu Vettel prin intermediul Automarket? Am vazut ca vb. la persoana intai, Insista sunt convins ca parerea ta conteaza. Cam ca votul in Romania. Toti voteaza si de iesit iese cine trebuie. Ca in F1, toti alearga si acelasi castiga. S

  • pablo256r, luni, 22.04.2013 14:29

    Pot sa inteleg ca cineva are un preferat, ca e Vettel ca e Kimi ca e Lewis sau mai stiu eu cine. Dar sa spui dupa patru curse ca "gata Seb a mai castigat un campionat" asta nu pot sa o pricep. Deocamdata din cele patru curse in una singura a avut superioritate, ultima, in Bahrain. A avut probleme in Australia, a avut probleme in China. Despre Malayesia nu amintim pentru ca nu e cazul. Mai sint 15 curse de disputat. E mult prea devreme pentru a vorbi despre cine ce sanse are. Monopostul Lotus e constant bun iar Ferrari a crescut mult fata de anul trecut. Nici Mercedes nu sta mult mai rau. Dupa cursele din Europa putem sa tragem linie si sa analizam. Acum nu e inca cazul.

  • marius_kji, luni, 22.04.2013 15:13

    Da , o declaratie ingamfata e adevarat.Dar deocamdata scorul este 3-0 si urmeaza ...

  • mire_f1, luni, 22.04.2013 15:53

    si anul asta o sa castige Vettel nu stiu cum face Redbull dar au masina cea mai buna eu cred ca numai ghinionul il mai poate face pe alonso sa piarda titlu

  • Alex, luni, 22.04.2013 15:54

    Pai daca pe Alonso cand merge ca o cizma si intra in Vettel iesind din cursa lumea il lauda si il vede favorit la titlu Vettel la 2 curse castigate deja e campion si in 2014. Deja l-a ajuns pe MSC. Va pup papa.