Vettel: "Următoarele săptămâni, cruciale pentru Red Bull în lupta pentru titlu"

Publicat vineri, 20.04.2012 09:54 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel consideră că următoarele săptămâni vor evidenţia dacă Red Bull este capabilă să-şi apere titlurile mondiale în acest sezon.

Red Bull Racing a avut un debut ezitant de sezon în care a obţinut un singur podium prin Sebastian Vettel, rezultate în puternică contradicţie cu dominaţia autoritară de anul trecut.

Conştient că echipa austriacă nu deţine în acest moment cel mai rapid monopost de pe grila de start, Vettel crede că eventualele progrese pe care Red Bull le va înregistra în următoarele săptămâni vor fi decisive pentru a evidenţia dacă echipa va putea emite pretenţii la titlul mondial şi în acest sezon.

"Vom vedea unde suntem în acest weekend şi cred că acum ştim un pic mai bine. Avem ceva timp şi după acest weekend, pentru că avem testul de la Mugello unde putem încerca diferite lucruri. Prin urmare, cred că următoarele săptămâni vor fi cruciale pentru noi pentru a determina în ce direcţie mergem", a declarat germanul în paddock-ul circuitului de la Sakhir.

Red Bull obţine performante decente în ritm de cursă, însă principala problemă este rezultatul în calificări pe un singur tur rapid de circuit. Vettel insistă însă că Red Bull trebuie să aducă îmbunătăţiri generale monopostului şi nu specifice în regim de calificări.

"Se pare că suntem mai competitivi în curse decât în calificări, dar nu este ca şi cum trebuie să găsim setările potrivite pentru calificări. Cred că trebuie să îmbunătăţim monopostul în ansamblu, dar există o slăbiciune în calificări. Nu este ca şi cum avem cel mai bun monopost în regim de cursă şi, din cauza poziţiei din calificări, nu putem câştiga", a mai precizat el.

După ce în China a utilizat sistemul de evacuare evaluat în testele de iarnă, Vettel va reveni în Bahrain la specificaţia actuală a componenţei, utilizată şi de Mark Webber în weekendul precedent.

Via | SkySports

  • ddorel, vineri, 20.04.2012 10:37
    Vettel

    Nu cred ca este poza potrivita :)

  • Speed, vineri, 20.04.2012 10:48
    @ddorel

    Inainte sa-ti citesc com-ul imi pusesem in plan sa scriu ca la sf.anului (in cazul in care lupta va fi stransa) o s-l vad plangand, ca un copil ce iese cu mama dintr-un magazin de jucarii fara ca aceasta sa-i cumpere o jucarie ;))

  • marius_kji, vineri, 20.04.2012 13:29
    Pt. toti anti Vettel

    Cred ca va distrus psihic baiatul asta.

  • ddorel, vineri, 20.04.2012 13:41
    marius_kji

    Stai linistit nimeni nu e distrus si nu e impotriva lui , toti vor sa vada talente pure si batalii pe cinste acolo pe circuit.

  • Simona, vineri, 20.04.2012 18:32

    Vettel e dublu campion mondial, pe merit, e un pilot excelent asa ca mai scutiti-ma cu muraturile gen hamilton! hamilton e un pilot fara creier, stie doar sa o calce, nu conteaza daca cursa se frarseste in gard pentu el asa ca ciocu mic laudatori de hamilton, apoi mai e si Button care il baga in buzunar ca pilot :)

  • marius_kji, vineri, 20.04.2012 18:52
    ddorel

    In primul rand tu esti anti-Vettel si daca nu vrei sa recunosti inseamna ca ai o problema si ma las pagubas."Problema" cu Vettel este ca el este mult prea tanar pt. ce a castigat si va castiga si asta inseamna ca e un super talent cum au fost Senna si Schumacher.Si asta o spun multi oameni care au lucrat cu toti cei trei si au spus ca Vettel este la nivelul celor doi.Atat. ps: Go Rosberg