VIDEO: Accidentul incredibil al lui Kubica!

Publicat duminică, 10.06.2007 23:13

Robert Kubica a suferit aseara, in al 26-lea tur al cursei din Montreal, un accident extrem de dur care i-a lasat intact doar cockpitul masinii. Medicii au asteptat cateva minute bune iesirea lui Kubica din monopost, fanii Formulei 1 vazand imagini aproape identice cu cele pe care le-au trait in timpul accidentului de trista amintire al lui Senna, in 1994.

Monopostul lui Kubica a lovit un perete din beton la 280 km/h, masina fiind proiectata cateva sute de metri de-a lungul pistei inainte ca aceasta sa se opreasca in barierele din metal de pe marginea circuitului. Singurul indiciu despre starea de sanatate a lui Kubica a fost dat de catre inginerul de cursa al lui Hamilton, care i-a comunicat acestuia prin radio la finalul cursei ca polonezul "si-a rupt un picior". 

UPDATE (ora 1:00): Robert Kubica este bine. Se pare ca piciorul sau nu este fracturat si va putea fi externat maine din spitalul canadian la care a fost transportat astazi de urgenta. BMW Sauber va lua o decizie referitoare la oportunitatea ca polonezul sa participe la Marele Premiu al Statelor Unite dupa o analiza medicala amanuntita.

UPDATE 2 (ora 8:40): Medicii canadieni care l-au examinat pe Robert Kubica au declarat ca polonezul a suferit o luxatie a gleznei drepte si alte cateva contuzii minore. Pilotul va fi externat in aceasta dimineata.



  • bobovis, duminică, 10.06.2007 23:40
    ?

    sa zica merci ca e in viata!

  • tracto91, duminică, 10.06.2007 23:41
    siguranta

    nu prea se mai poate sa suferi leziuni fatale in f1 in ziua de azi.doar la cap sunt riscuri pt ca nu exisa roll bar sau alta protectie in afara de casca.exemplu kubica are doar piciorul rupt

  • hplh, luni, 11.06.2007 00:29
    ...

    se vede ca o aruncat volanul sau ce zice ala?

  • stroakle, luni, 11.06.2007 08:41
    Volanul ?

    Nu a aruncat nici un volan. Nu avea cand si cum sa-l arunce, tinand cont ca scoaterea volanului e o operatiune ce necesita doua maini... posibil sa se fi rupt, daca tinem cont de faptul ca la asemenea accidente volanul ar fi pt. pilot principala sustinere, cred ca din instinct te tii de volan cu toata forta, si acesta poate ceda... Nu stiu...

  • jano_rajmond, luni, 11.06.2007 09:45
    Miki

    Eu cred ca Kubica si-a aruncat creierii cand a auzit ce prostii vorbeste Miki Alexandrescu pe tot parcursul cursei... Ca mie sincer imi vine sa ma spanzur cand il aud... Poate se uita el la F1 de mai mult timp decat mine si este acolo in sala de presa, dar sincer nu este deloc atent la cursa, ii scapa niste evenimente de numai si apoi comenteaza aiurea toata cursa ca habar nu are ce se intampla.

  • tzitzi, luni, 11.06.2007 11:50
    care volan?

    ce prostii vorbeste Bonifaciu? unde a vazut el volan aruncat? poate ca si-a luat mainile de pe volan in timpul impactului, dar de ce sa-si arunce volanul? il intepa in casca?!? astia doi vad in gura!

  • Mariooo, luni, 11.06.2007 12:40
    neconcordante

    daca v-ati uitat de mai multe ori la filmuletul accidentului o sa observati ca nu trulli l-a aruncat pe robert in aer. robert l-a atins pe trulli dupa care a decolat din cauza dambului de pamant de langa pista nu din cauza acrosajului cu trulli. dupa aceea era airborne, nu mai avea cum sa puna frana sau sa mai faca ceva. the rest is history. oricum am inteles ca are decat o luxatie la glezna. si alta faza in care bonifaciu si miki erau pe dinafara a fost la venirea lui davidson la boxe si nu erau mecanicii pregatiti. in reluare s-a vazut clar ca davidson a ratat intrarea in ultima sicana si nu a mai riscat si a intrat pe breteaua standurilor. aia nu aveau de unde sa stie ca vine davidson la boxe cand totul a fost neprevazut. oricum nici ei nu au cum sa le vada pe toate. sunt mult mai stresati decat noi care ne uitam la tv.

  • Alexandru, luni, 11.06.2007 18:38
    salut

    monoposturile de formula 1 sunt facute sa se destrane(imprastie) in timpul unui accident nu sa se inpacheteze ca o masina de serie, ceea ce i-a salvat viata....