Virgin va mari capacitatea rezervorului de combustibil

Publicat vineri, 26.03.2010 12:01 de Daniel Popescu

Virgin Racing va spori capacitatea rezervorului de combustibil, intrucat monoposturile sale nu pot transporta suficienta benzina pentru a finaliza anumite curse.

Interzicerea realimentarilor cu combustibil a dus la necesitatea de a dubla capacitatea rezervoarelor monoposturilor de la 80 la aproximativ 160 de litri, insa una dintre noile echipe nu a reusit sa anticipeze corect consumul de carburant.

Virgin Racing a solicitat permisiunea FIA de a introduce cateva modificari la sasiu prin care sa mareasca capacitatea rezervorului de combustibil, dupa ce britanicii au constatat ca nu ar fi capabili sa incheie anumite curse din acest sezon pentru ca monoposturile actuale nu pot transporta suficienta benzina.

Forul mondial a acceptat solcitarea celor de la Virgin, in contextul in care orice modificare a sasiului are nevoie de acordul explicit al fiorului mondial, masura menita sa reduca si mai mult costurile din Formula 1. Noul sasiu cu rezervor marit al echipei britanice va fi disponibil cel mai probabil incepand cu sezonul european al Formulei 1, respectiv Marele Premiu al Spaniei.

Unul dintre cele mai solicitante circuite din calendar este Albert Park din Melbourne, gazda Marelui Premiu al Australiei din acest weekend.

Via | Autosport

  • mad79, vineri, 26.03.2010 19:41
    salutare

    cred ca ei mai intai ar trebui sa indeplineasca ce mai importanta conditie,si anume sa termine o cursa!!! lasa baieti ca veti ajunge si acolo:)