Virgin va rămâne în Formula 1 şi în 2011

Publicat vineri, 01.10.2010 13:20 de Daniel Popescu

Richard Branson a confirmat că va sprijini financiar echipa Virgin Racing şi în sezonul 2011, întrucât este mulţumit de avantajele obţinute în acest an.

După parteneriatul cu Brawn GP din sezonul 2009, omul de afaceri Richard Branson a rămas în lumea Formulei 1 prin implicarea financiară la Manor GP, una dintre cele trei noi echipe din competiţie redunumita ulterior Virgin Racing, conform grupului de companii pe care le conduce.

Rezultatele slabe înregistrate în acest sezon au condus la ipoteza că Branson s-ar putearetrage din Formula 1 la sfârşitul anului, însă britanicul a confirmat că va continua să sprijine financiar echipa şi în 2011.

"Cu siguranţă. A fost un sezon distractiv şi mai avea câteva curse pentru a învinge Lotus. Nick Wirth (n.r - directorul tehnic) lucrează deja la monopostul pentru anul viitor şi cred că am făcut un start bun. Cred că băieţii se descurca foarte bine din punct de vedere al sponsorilor pentru anul viitor şi în acest caz spaţiul de pe monopost (n.r - ocupat în prezent de logo-ul Virgin) va fi luat de sponsori externi. Dar este un lucru pozitiv. Chiar dacă vrem să păstrăm logo-ul pe spatele monopostului, totul depinde de câţi sponsori vom avea", a declarat proprietarul grupului de firme Virgin.

Chiar dacă sponsorizează una dintre cele mai slabe echipe de pe grila de start, Branson explica dorinţa de a continua la Virgin Racing prin beneficiile pe care le au companiile sale, cu atât mai mult cu cât cheltuie mai puţin decât Lotus.

În plus, britanicul considera că oportunitatea de a sponsoriza Brawn GP anul trecut a fost una pe cât de rară, pe atât de norocoasă. "Cred că echipa obţine rezultatele pe care le-a promis în termeni de fiabilitate. Probabil cheltuim cu 20 de milioane de dolari mai puţin decât Lotus şi este grozav să fim aproape de ei, iar fiabilitatea noastră a fost mai bună. Nu am cheltuit mulţi bani anul trecut şi nici anul acesta. Brandul Virgin este puternic şi atrage şi alţi sponsori, aşa că oamenii vor să fie implicaţi cu monoposturile Virgin. Evident, expunerea a fost mai mare când câştigam (n.r - la Brawn GP), dar anul trecut am fost ridicol de norocoşi şi asta nu se întâmplă de prea multe ori în viaţa", a mai precizat el.

Via | Autosport