Volkswagen exclude participarea în Formula 1

Publicat joi, 10.03.2011 17:52 de Daniel Popescu

Volkswagen a confirmat că nu este interesată să concureze în Formula 1, chiar dacă îşi va intensifica prezenţa în sporturile cu motor prin debutul în WRC.

Trecerea la motoare turbo de 1.6 litri în locul unităţilor aspirate de 2.4 litri începând din sezonul 2013 a condus la numeroase speculaţii privind interesul celor de la Volkswagen de a concura în Formula 1 prin intermediul brandului Audi sau Porsche.

Cu toate acestea, oficialii constructorului german au confirmat joi că exclud posibilitatea de a participa în cea mai importantă competiţie din lumea sporturilor cu motor.

"Nimic pentru noi. Cu siguranţă există o persoană sau două în lume care ar dori asta, dar nu avem asta în program. Ar trebui să ştiu despre ce vorbesc, din moment ce programul s-ar realiza din bugetul meu", a declarat Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare tehnică al Volkswagen, pentru agenţia de presă Reuters.

În schimb, germanii se pregătesc să confirme la sfârşitul lunii martie debutul în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2012.

Via | Reuters

  • TDI suckS, joi, 10.03.2011 20:10
    NORMAL -

    - ca doar targetul lor principal e manelaru' de Romanica!

  • tech_nick, vineri, 11.03.2011 08:14
    F1, ocazii de speculatii??!!

    ..."a declarat Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare tehnică al Volkswagen",...care departament, se pare ca nu exista-de vreme ce nu sunt interesati de dezvoltare; sau poate stie el ceva!!