Volkswagen îşi manifestă din nou interesul pentru Formula 1

Publicat luni, 30.01.2012 15:58 de Daniel Popescu

Volkswagen ar putea fi interesată din nou să fie prezentă în Formula 1 cel puţin ca furnizor de motoare pentru a-şi promova imaginea în Asia şi Orientul Mijlociu.

Presa germană susţine că Volkswagen este pe punctul de a lansa o nouă tentativă de a participa în Formula 1.

Publicaţia germană de business Wirtschaftswoche îl citează pe Wolfgang Durheimer, unul dintre reprezentaţii diviziei de sporturi cu motor, care afirmă că marca germană trebuie să-şi îmbunătăţească imaginea în America, Asia şi Orientul Mijlociu.

"În acest an voi înainta propuneri grupului executiv pentru a ne implica şi în competiţii de racing în care nu suntem încă prezenţi. Este adevărat, în America, Asia şi Orientul Mijlociu nu suntem  suficient de bine reprezentaţi în sporturile cu motor", a precizat el.

Durheimer nu a făcut nicio menţiune directă la adresa Formula ei 1, însă aceasta este competiţia de curse care ajunge pe toate cele trei continente menţionate. De altfel, calendarul Formulei 1 cuprinde aproape la fel de multe curse în Asia şi Orientul Mijlociu ca şi în Europa, iar Statele Unite şi Canada vor găzdui trei curse începând din 2013.

Volkswagen a mai fost interesată să se implice în Formula 1, însă în cele din urmă a ales să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri începând în 2013.

Via | GMM