Webber: "Avem o sansa unica sa castigam titlul"

Publicat vineri, 24.09.2010 15:25 de Daniel Popescu

Mark Webber considera ca Red Bull are o oportunitate rara de a castiga titlu si sustine ca este avantajat de faptul ca nu a mai castigat trofeul pana acum.

Sezonul 2010 se apropie de final, insa lupta petnru titlul mondial devine din ce in ce mai intensa. Cinci piloti au sanse reale de a cuceri trofeul, fiind despartiti de numai 24 de puncte, in conditiile in care o victorie este recompensata cu 25 de puncte.

Dintre cei cinci protagonisti, numai Mark Webber si Sebastian Vettel nu au mai fost campioni, iar primul dintre ei considera ca acest lucru reprezinta un avantaj pentru Red Bull in lupta cu Fernando Alonso, Lewis Hamilton si Jenson Button.

"Suntem incredibil de infometati. Nu ca McLaren si ferrari nu ar fi, dar noi la Red Bull intelegem cat de unica este aceasta oportunitate si suntem incredibil de entuziasmati sa castigam titlurile in acest an. Intr-adevar, Button, Hamilton si Alonso au castigat mai multe titluri si imi scot palaria in fata lor, pentru ca este o performanta incredibila si noi toti de pe grila am vrea sa avem asta. Ei au fost deja acolo, dar nici noi nu conducem campionatul din greseala. Suntem aici pentru ca am castigat mai multe puncte. Nu poti sa le cumperi, trebuie sa le castigi pe circuit si intentionam  sa adaugam puncte solide in acest weekend", a declarat el.

In aceeasi ipostaza se afla si coechipierul sau Sebastian Vettel, insa Webber sustine ca rivalitatea dintre ei a fost una benefica pe plan personal. In ciuda mai multor controverse pe acest subiect in acest sezon, australianul sustine ca relatia sa cu pilotul german este una perfect normala.

"Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de cand am inceput sa colaboram cu cativa ani in urma. Intotdeauna a fost strans intre noi, iar echipa a dat totul pentru a avea aceeasi oportunitate de a obtine un rezultat, pentru a invinge Ferrari si McLaren in fiecare saptamana. Pentru asta trebuie sa obtii performante colective ca grup tot timpul, asa ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Exista o rivalitate sanatoasa in cadrul echipei, dar personal a fost recompensatoare si provocatoare pentru mine", a incheiat el.

Webber este lider in clasamentul general cu trei puncte avans fata de Hamilton.

Via | Associated Press