Webber avertizeaza ca Red Bull este in forma buna

Publicat vineri, 26.02.2010 10:09 de Daniel Popescu

Mark Webber sustine ca timpul obtinut in prima zi de teste de la Barcelona reflecta adevarata forma a monopostului Red Bull.

Red Bull Racing a demarat in forta ultima sesiune de teste din aceasta iarna, dupa ce Mark Webber a fost cu aproape o secunda mai rapid decat rivalii sai si cu peste 3 secunde mai rapid comparativ cu Fernando Alonso si Jenson Button.

Chiar daca acest lucru se datoreaza si cantitatii de combustibil mai mici pe care a utilizat-o in acel moment, pilotul australian si-a avertizat rivalii din lupta pentru titlu ca Red Bull dispune de un monopost competitiv in perspectiva Marelui Premiu al statului Bahrain din 14 martie.

"Fiecare zi este cruciala, dar suntem intr-o forma mai buna decat celelalte echipe. Acest timp este unul dintre cei mai buni, daca nu cel mai bun din pitlane, avand in vedere ce am facut anul trecut si ce facem in acest an. Asa ca suntem increzatori pentru Bahrain", a declarat Webber la finalul primei zile de teste de la Barcelona.

La fel ca si celelalte echipe, Red Bull a introdus o serie de update-uri aerodinamice pentru aceasta sesiune de teste, insa echipa nu a fost scutita de probleme tehnice. Monopostul Red Bull a suferit o averie la presiunea uleiului pentru cutia de viteze, insa Webber a minimalizat importanta acesteia.

"Am avut cateva update-uri aerodinamice care au functionat destul de bine si cateva lucruri pe care le vom utiliza in Orientul Mijlociu. A fost o zi "curata", cu exceptia unei opriri stabilite din cauza unei probleme la presiunea uleiului pentru cutia de vieze. Am parcurs foarte multi kilometri cu aceasta componenta, asa ca nu a fost o surpriza uriasa ca a trebuit sa procedam asa. Am incercat sa o utilizam si dupa-amiaza, dar nu am reusit. Dar au fost multe lucruri pozitive si avem multe date de analizat pana la Bahrain", a mai precizat el.

Testele de la Barcelona continua pe parcursul urmatoarelor trei zile.

Via | BBC Sport