Webber nu exclude retragerea din Formula 1 în 2012

Publicat luni, 23.08.2010 17:23 de Daniel Popescu

Mark Webber a admis că este posibil să se retragă din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2011, în special dacă va cuceri titlul mondial.

Mark Webber şi-a prelungit recent contractul cu Red Bull Racing, însă a preferat ca noua înţelegere să fie valabilă pentru un singur sezon, scopul său fiind să-şi reevalueze anual opţiunile, în condiţiile în care are 33 de ani şi se îndreaptă spre finalul carierei.

Australianul a admis că viitorul său în Formula 1 nu este garantat decât până la finalul anului viitor şi spune că îşi doreşte foarte mult să afle cum se simte un campion mondial.

"Nu pot să garantez că voi fi în acelaşi loc în 2012. Cu siguranţă vreau să lupt pentru titlu. Ştiu că titlul schimbă viaţa oamenilor, te schimbă ca persoană şi vreau să ştiu cum te simţi (n.r - într-o astfel de ipostază)", a declarat el.

Pilotul echipei Red Bull Racing şi-a conturat deja planurile pentru viitor şi, după plecarea din Formula 1, intenţionează să participe în diverse competiţii competiţii pe plan sportiv înainte de a se retrage în ţara sa natală.

"Vreau să fiu un mentor pentru tinerii care aşteaptă prea puţin de la viaţă. Vreau să-i fac să realizeze că pot visa şi reuşi. Cine ştie, poate voi face şi alpinism. Cu siguranţă voi participa la mai multe competiţii sportive înainte să ajung prea bătrân şi să revin în Australia pentru a bea vin roşu", a mai precizat el.

Anterior, Webber participa în mod regulat la o cursă de ciclism în Tanzania organizată de el însuşi, înainte de a suferi un grav accident în noiembrie 2008.

Via | GMM

  • 321xiorel123, luni, 23.08.2010 18:03
    Webber

    Am curajul sa-i garantez ca daca va continua cu astfel de semne(de a se retrage) atunci multe echipe isi vor face planuri sa-l aduca la ele. Principalul motiv: Webber e un pilot de mare valoare.

  • maryo37, luni, 23.08.2010 18:31
    xiorel

    mare valoare? Unde? Are doar cea mai buna masina... Si Petrov castiga curse daca avea masina lui Webber. Ghinionul lui Webber se numeste Vettel.

  • 321xiorel123, luni, 23.08.2010 19:05
    @maryo37

    Cu experienta lui poate lucra mai mult decat Vettel. Nu te lua dupa rezultate! Iti dau alt exemplu.Mercedes-cu cine crezi ca lucreaza echipa asta mai mult: cu Rosberg sau cu Schumacher? Si inca ceva: cand Vettel avea cea mai buna aripa, ce a facut Webber?

  • angusyoung, luni, 23.08.2010 20:32
    Despre Webber

    Desi tin cu Vettel,trebuie sa recunosc, ca cel putin in cursele care s-au desfasurat anul asta Webber a fost mai bun decat Vettel.Este mult mai echilibrat Webber si isi domina psihic coechipierul,iar Vettel in ciuda talentului sau nu este suficient de copt la minte.Are si ghinion cu masina uneori ,dar o si forjeaza peste limita.Unde mai pui ca prostia care a facut-o acum cateva curse cand s-a acrosat cu Webber s-ar putea sa-i coste titlurile mondiale pe cei de la Red Bull.Si echipa dar si oricare din piloti.