Webber: "Sezonul 2011 este impredictibil"

Publicat joi, 24.02.2011 12:28 de Daniel Popescu

Mark Webber consideră că este dificil de anticipat numele campionului mondial din 2011 în urma numeroaselor schimbări de regulament.

Sezonul 2010 al Formulei 1 a fost unul dintre cele mai atractive pentru fani din punct de vedere al numărului de piloţi implicaţi în lupta pentru titlu, însă Mark Webber crede că 2011 are potenţialul de a se ridica cel puţin la acelaşi nivel.

Pilotul echipei Red Bull Racing avertizează că în acest stadiu pronosticurile pentru sezonul 2011 sunt dificil de realizat, întrucât Formula 1 va beneficia de reintroducerea sistemului Kinetic Energy Recovery System (KERS) şi de utilizarea unor aripi spate ajustabile.

"Încă nu ştim cum se vor derula cursele din punct de vedere al strategiei şi cum vor funcţia aripa spate, KERS şi alte astfel de lucruri. Încă nu ştim ce se va întâmpla în zilele de duminică după-amiaza şi cât de entuziasmante vor fi cursele. Dar toate lucrurile pe care le-am văzut până acum indică faptul că va fi destul de impredictibil, iar pentru un fan neutru asta este un lucru bun", a declarat australianul în cadrul unui interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Sezonul 2011 va începe cu două săptămâni mai târziu decât fusese iniţial planificat, în urma amânării pe termen nedefinit a Marelui Premiu al statului Bahrain. Echipele cu probleme în teste ar putea profita de această oportunitate pentru a-şi îmbunătăţi monoposturile, însă Webber crede că acest lucru nu va influenţa decisiv lupta pentru titlul mondial.

"Nu cred că două sau trei săptămâni în plus vor face o diferenţă uriaşă în campionat. Ar putea oferi cuiva puţin mai mult timp pentru prima cursă, dar şi băieţii care sunt în formă bună îşi ascut cuţitele destul de bine. Oricine poate beneficia de puţin mai mult timp, aşa că nu contez prea mult pe asta", a mai precizat el.

Via | Reuters