Webber speră să-şi ia revanşa în faţa lui Vettel în 2012

Publicat vineri, 23.09.2011 15:51 de Daniel Popescu

Mark Webber speră să înceapă mult mai bine sezonul 2012 pentru a putea lupta cu coechipierul său Sebastian Vettel pentru titlul mondial.

Red Bull Racing a dominat autoritar sezonul 2011 al Formulei 1, însă Mark Webber nu a obţinut nicio victorie până în prezent, în timp ce Sebastian Vettel a ajuns deja la cota 8 în 13 etape.

Australianul a avut un start modest de sezon, iar ulterior a terminat constant pe podium, însă nu a reuşit să pună în pericol supremaţia germanului. Pentru sezonul următor, Webber speră să înceapă mai bine pentru a putea lupta de la egal cu egal cu coechipierul şi rivalul său.

"Anul viitor trebuie să am un start mai bun în campionat şi trebuie să am un sezon similar cu cel de anul trecut, adică să mă calific mai des în faţa lui Sebastian, să câştig poziţii pe circuit şi totul să decurgă bine la pitstopuri. Dacă nu reuşeşti asta, întotdeauna vei termina cu o poziţie în spate", a declarat el.

Una dintre principalele probleme ale lui Webber din acest sezon a fost ratarea starturilor, întrucât a pierdut numeroase poziţii imediat după stingerea luminilor roşii. Pilotul echipei Red Bull admite că are aceasta a fost una dintre cauzele sezonului mai puţin reuşit, însă consideră că problema este şi de natură tehnică.

"Am avut mai multe probleme cu starturile în acest an decât Vettel. Anul trecut, starturile mele erau destul de bune şi constante, dar în acest an nu au fost la fel de bune. Trebuie să analizăm asta. Pot fi criticat şi poate că nu fac o treabă bună. Dar Sebastian este bun la cele mai multe lucruri şi a fost depăşit şi el la start uneori. Aşa că trebuie să ne uităm şi la partea tehnică", a mai precizat el.

Via | ITV

  • mihai-sebastian, vineri, 23.09.2011 16:24
    Vettel vs Webber

    Hai sa fim seriosi. Startul intr-un sezon conteaza pentru rezultalul final al campionatului, faptul ca nu are nici o victorie, nu are nici o legatura. Nu sunt fanul lui Vettel, nu am nimic cu Webber, chiar au fost momente in care mi-a placut de el; intr-adevar, poate nu o data s-a intamplat ca Vettel sa fie tratat putin diferit de echipa, dar, repet, hai sa fim seriosi, varful de lance al RBR este si va fi Vettel, iar Mark poate sa aiba cate o victorie atunci cand totul ii merge super bine, iar Vettel are probleme, dar... ligi diferite. Il vad pe Hamilton, il vad pe Alonso, il vad pe Schumacher, poate il vad si pe Button, poate si altii care sa creasca, dar, nu pe Webber. Nu va castiga un campionat in fata numelor enumerate mai sus. Voi ce parere aveti?

  • jul1974, vineri, 23.09.2011 16:39
    !!!

    de acord cu tine. anul trecut a avut o sansa uriasa sa fie campion si a ratat, la fel Massa in 2008, unii nu sunt meniti pur si simplu sa fie campioni, iar altii au parte de un noroc teribil, Kimi in 2007 avea nevoie inaintea de cursa din Brazilia de victorie, Massa pe locul doi, etc. si toate sau intamplat exact asa, in 2008 massa trebuia sa castige si hamham sa termine pe 5 dar sa dat la o parte Glock in ultimul viraj si a castigat hamham. in 2009 veber ere cat pe ce sa cistige la fel ca si alonso, dar vetel creditat cu sansa a 3 a castigat asta e viata, unora le iese tot altora nimic.Massa acum si dupa accident nu se mai regaseste, masina e si cam slaba, Webber la fel dar el are o masina buna dar am impresia ca pe masina lui se testeaza fel de fel de chestii si ulterior sunt aplicate lpe masina lui Vetel cand sunt confirmate, asta e e favoritul. Cata despre anul viitor ar trebui sa fie putin mai strans daca se elimina evacuarea minune de acum sa vaut in anglia ca s-au ca egalizat echipele cam asta fiind singura modificare, de altfel ea facand si diferenta, pilotii cam stiu ce fac gumele anul viitor teoretic ar trebui sa fie curse mult, mult mai animate nu asa monotone cum sunt acum in privinta castigatorilor, ar trebui sa fie castigatori cam ca si anul trecut si sa fie extrem de palpitant. Om trai si om vedea!!!

  • Davidenko, vineri, 23.09.2011 18:16
    @jul1974

    in 2010 cred ca ai vrut sa spui...Webber si-a atins limita....Vettel incet incet incepe sa devina tot mai matur in curse..

  • xyz, vineri, 23.09.2011 19:15

    Toti mai visam din cand in cand. Weber nu face exceptie.