Webber sugerează că nu va concura pentru altă echipă în 2012

Publicat vineri, 06.05.2011 09:57 de Daniel Popescu

Mark Webber susţine că este puţin probabil să concureze pentru altă echipă în 2012, astfel încât se va retrage din Formula 1 dacă nu-şi prelungeşte contractul cu Red Bull Racing.

Mark Webber a declarat la începutul acestei săptămâni că una dintre variantele pe care le ia în calcul pentru sezonul 2012 este să semneze cu o altă echipă, în cazul în care nu va rămâne la Red Bull Racing.

Totuşi, la numai câteva zile, pilotul australian a minimalizat la Istanbul şansele să schimbe echipa în intersezon, chiar dacă a refuzat să excludă în mod categoric o astfel de variantă.

"Unii băieţi m-au întrebat săptămâna trecută ce se întâmplă pentru anul viitor şi am spus că există trei variante: să rămân aici, să mă retrag sau să plec în altă parte, ceea ce este puţin probabil. Orice se poate întâmpla. Sunt în legătură bună cu echipa şi în fiecare an am procedat la fel. Evident, depinde cum simt lucrurile şi vom vedea mai târziu în acest sezon cum mă simt", a declarat el reporterilor prezenţi în paddock-ul de la Istanbul.

Potrivit speculaţiilor din presa internaţională, Red Bull Racing îi are în vedere pentru un loc în cadrul echipei pe cei doi piloţi ai Scuderiei Toro Rosso, dar şi pe Nico Rosberg de la Mercedes GP şi Felipe Massa, care a intrat în dizgraţia celor de la Ferrari după sosirea lui Fernando Alonso.

Totuşi, Webber susţine că va obţine rezultate bune în acest sezon care îl vor recomanda pentru prelungirea contractului, urmând ca totul să depindă de cum se simte în cadrul echipei.

"Cu toţii ştim perioada din cariera mea în care m-am gândit la retragere (n.r - în 2006, după ce a părăsit Williams), dar nu s-a întâmplat. Am venit la Red Bull şi am făcut lucruri grozave împreună şi sper să facem în continuare. Asta este partea bună, că realizăm câte lucruri bune am realizat împreună şi există o şansă bună să facem câteva lucruri foarte bune împreună în viitor. Nu depinde de rezultate dacă totul se termină în acest an sau mergem şi anul viitor. Rezultatele vor fi bune. Depinde de cum mă simt", a mai precizat el.

Via | Autosport