Webber: "Vettel poate fi campion peste cinci curse"

Publicat miercuri, 06.07.2011 17:35 de Daniel Popescu

Mark Webber a avertizat că Sebastian Vettel va deveni campion peste numai cinci curse dacă rivalii săi nu reuşesc să oprească şirul de victorii al germanului.

Sebastian Vettel a câştigat şase dintre cele opt Mari Premii desfăşurate în acest sezon şi are un avans de 77 de puncte în faţa lui Jenson Button şi Mark Webber.

Anterior, Button şi-a exprimat opinia că Webber este singurul care poate opri dominaţia germanului, întrucât beneficiază de acelaşi monopost, însă australianul consideră că este de datoria fiecărui adversar să încerce să câştige curse. În caz contract, el anticipează că Vettel îşi va adjudeca al doilea titlu mondial peste numai cinci curse.

"Cred că traversează un moment grozav şi există mari şanse să închidă campionatul în următoarele cinci sau şase curse. Dar trebuie să încercăm să oprim această dominaţie şi asta depinde de noi toţi, nu numai de mine, pentru a încerca să avem câştigam diferiţi. Niciodată nu am fost mai aproape în acest an decât am fost în ultimele câteva curse. Am fost foarte aproape în calificări, aşa că vom vedea ce putem face", a declarat el pentru agenţia germană de presă DPA.

Webber speră să obţină prima victorie din acest sezon chiar pe circuitul de la Silverstone, acolo unde anul trecut a câştigat o cursă emoţionantă în care şi-a acuzat echipa că îl favorizează pe Vettel.

"Este un circuit foarte bun pentru noi, aşa că nu văd niciun motiv pentru care nu putem lupta pentru victorie, aşa că acesta este obiectivul nostru. Mi-ar plăcea foarte mult să obţin două victorii consecutive acolo. Vremea poate întotdeauna să joace un rol, aşa că trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Competiţia va fi strânsă, dar vom fi puternici", a mai precizat el.

Via | DPA

  • mobius, miercuri, 06.07.2011 22:25
    poate o minune

    Webber tocmai spune ca el nu poate lupta cu Vettel pentru victorie (el stie bine de ce). Pe de alta parte Vetel pentru a pierde titlul ar trebui nu numai sa nu mai castige nici o cursa dar sa termine toate cursele urmatoare, mai jos de locul trei, iar dintre pretendenti sa cistige unul singur mai multe curse decat Vettel, ceeace mie mi se pare imposibil. Noile reglementari FIA, daca cumva ii afecteaza pe cei de la RBR, au venit, dupa parerea mea in mod voit prea tarziu.