Webber: "Vettel va pune presiune pe Red Bull"

Publicat miercuri, 12.11.2008 17:15 de Daniel Popescu

Mark Webber crede ca Sebastian Vettel va pune presiune pe Red Bull sa obtina performante superioare in sezonul 2009.

Vettel a impresionat la Toro Rosso in sezonul recent incheiat, echipa italiana reusind sa-si surclaseze pana si sora mai mare, Red Bull.

Germanul va deveni in sezonul 2009 pilotul celor de la Red Bull, iar noul sau coechipier, Mark Webber, considera ca austriecii sunt obligati sa obtina rezultate superioare fata de anul trecut.

"Va fi foarte multa presiune pe echipa odata cu sosirea lui, pentru ca trebuie sa fie un pas inainte pentru el, asa ca trebuie sa ii ofere cel putin la fel de mult ca si Toro Rosso in acest an in materie de performanta", a declarat Webber in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

"Cred ca este bine pentru echipa sa aiba pe cineva care a fost atat de rapid in aceeasi masina. Sunt dornic sa am idei proaspete de la alte echipe, indiferent ca este vorba de un pilot sau un inginer. Cred ca este bine si te poate ajuta uneori".

Desi s-a vehiculat ca performantele slabe ale celor de la Red Bull au drept principala cauza motorul Renault, Webber crede ca lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. "Nu poti sa dai vina mereu pe ghinion, nu poti ignora faptul ca Bourdais si Vettel au fost mai rapizi decat noi in cele mai multe locuri, iar noi nu. De ce? Nu stiu. Dar nu este vorba numai despre Vettel, ci si despre Bourdais".

Australianul spera sa aiba parte de o colaborare fructuoasa cu Vettel in sezonul urmator, desi admite ca cei doi vor fi in competitie directa. "Este o linie de piloti destul de buna. Vettel a castigat multa experienta intr-un timp foarte scurt, partial pentru ca este un tanar foarte talentat", a adaugat el. "Spaima mea este ca se va descurca mai bine. Sper sa avem o relatie buna, asa cum pare sa fie cazul in acest moment. Bineinteles ca, atunci cand concurezi impotriva coechipierului tau, relatia poate fi putin mai stranie, dar totul ar trebui sa fie bine".