Whitmarsh: "Kovalainen, alegerea potrivita"

Publicat luni, 02.06.2008 11:12 de Daniel Popescu

CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, considera ca decizia de a-l aduce la echipa pe Heikki Kovalainen este justificata de prestatiile de pe pista ale pilotului finlandez.

Kovalainen s-a alaturat echipei in acest debut de sezon si, ocazional, a reusit prestatii mai bune decat coechipierul sau, Lewis Hamilton. Finlandezul ocupa locul 6 in clasament cu 15 puncte, insa este cel mai slab clasat dintre pilotii celor trei forte ale momentului: Ferrari, McLaren si BMW-Sauber.

Cu toate acestea, Martin Whitmarsh s-a declarat multumit de prestatiile noului coechipier al lui Lewis Hamilton. "La inceput a fost dificil, pentru ca asta a insemnat ca pilotul nostru de teste, Pedro de la Rosa, care este un bun prieten, a pierdut sansa unui loc in echipa", a precizat oficialul britanic. "La inceput, a fost mai bine sa nu-i mentionam lui Pedro numele lui Heikki! Dar acum gandeste altfel pentru ca stie, la fel ca toti ceilalti, ca am luat o decizie buna cu Heikki".

Intre timp, directorul de motorsport al Mercedes-Benz, Norbert Haug, i-a luat apararea pilotului finlandez sustinand ca deficitul de 23 de puncte fata de Hamilton nu i se datoreaza.