Williams a înregistrat un profit de 7.7 milioane de lire în 2010

Publicat marţi, 10.05.2011 13:11 de Daniel Popescu

Williams a anunţat pentru anul trecut un profit de 7.7 milioane de lire sterline înainte de plata taxelor şi impozitelor, cu 33% mai mult decât în 2009.

Chiar dacă traversează o perioadă dificilă şi a înregistrat recent cel mai slab debut de sezon din întreaga sa istorie, Williams se află în continuare pe o pantă ascendentă din punct de vedere financiar.

Echipa britanică a dezvăluit marţi că a înregistrat în anul precedent un profit de 7.7 milioane de lire sterline înainte de plata taxelor şi impozitelor, în creştere cu 33% comparativ cu anul 2009. 1.9 milioane de lire sterline din acest profit au fost investite în compania Hybrid Power pe care o deţine în Qatar.

Chiar dacă veniturile totale au scăzut de la 108 la 91 de milioane de lire sterline, Williams a reuşit să-şi reducă datoriile de la 9.3 la numai 2.4 milioane de lire sterline.

Louise Evans, directorul financiar al echipei, a explicat rezultatele pozitive prin noile reguli din Formula 1, care au condus la reducerea semnificativă a cheltuielilor.

"Pe parcursul anului 2009 au debutat o serie de reguli şi noi înţelegeri care au afectat baza de costuri din sport. Am limitat numărul de motoare care, împreună cu mutarea de la Toyota al Cosworth, au condus la scăderea costurilor pentru motoare. De asemenea, am intrat în Acordul pentru Reducerea Costurilor, care a limitat costurile cheltuielile externe cu sasiul, testele de pe circuit, utilizarea tunelului de vânt şi a CFD-ului şi aşa mai departe. Aceste luicruri pot fi văzute ca o scădere substanţială a bazei de costuri. Ne aşteptăm ca acest lucru să continue şi în 2011", a explicat Evans.

Via | Williams