Williams, evaluată la 265 de milioane de euro după listarea la bursă

Publicat miercuri, 09.02.2011 10:40 de Daniel Popescu

Williams va solicita între 24 şi 29 de euro pentru o acţiune pe bursa din Frankfurt, ceea ce evaluează echipa la aproximativ 265 de milioane de euro.

Williams a dezvăluit miercuri mai multe informaţii despre planurile privind listarea pe bursă din Frankfurt din 2 martie. Astfel, o acţiune a echipei Williams va avea un preţ cuprins între 24 şi 29 de euro, în timp ce valoarea nominală va fi de 0.05 lire sterline, aşa cum fusese anunţat anterior.

"Williams a dezvăluit astăzi (n.r - marţi) palierul de preţ pentru acţiuni oferite în cadrul IPO (n.r - Iniţial Public Offering). Palierul de preţ va fi între 24 şi 29 euro pe acţiune cu o valoare nominală de 0.05 lire sterline. Williams este puternică din punct de vedere financiar. Grupul a fost profitabil în ultimii trei ani, are rezerve solide de bani cash şi bugetul pentru 2011 este contractat în totalitate", precizează echipa britanică în cadrul unui comunicat de presă.

Întrucât Williams va vinde un pachet de 27% din acţiuni - un număr total de 2,739,383 acţiuni - valoarea de piaţă a echipei este de aproximativ 265 de milioane de euro.

Cea a mai parte a acţiunilor pe care Williams le va oferi pe bursă provin de la coproprietarul Patrick Head, care va rămâne cu numai 5% din acţiunile echipei, comparativ cu procentul de 27% deţinut în prezent. Britanicul va renunţa ulterior şi la funcţia de director al departamentului de inginerie, însă va rămâne alături de echipă pe termen lung.

"Sunt destul de sigur că la un moment dat în viitorul apropiat voi demisiona din funcţia de director al departamentului de inginerie. Astfel, voi renunţa la rolul de zi cu zi în cadrul echipei. Dar plănuiesc să rămân director şi voi continua să fiu implicat în companie, de exemplu ca director al Williams Hybrid Power. Chiar şi după listare voi rămâne un acţionar semnificativ, cu aproximativ 5%, şi plănuiesc să păstrez aceste acţiuni până când mă voi retrage", a precizat Head în cadrul unui interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Via | Williams | Reuters