Williams: "Gestionarea pneurilor va fi crucială şi în sezonul 2014"

Publicat miercuri, 26.02.2014 17:30 de Daniel Popescu

Valtteri Bottas, unul dintre piloţii celor de la Williams, consideră că gestionarea pneurilor va fi crucială şi în sezonul 2014 al Formulei 1.

Întreaga atenţie pentru sezonul 2014 al Formulei 1 este concentrată asupra noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri, însă piloţii consideră că inclusiv pneurile Pirelli vor reprezenta o provocare.

Valtteri Bottas, unul dintre piloţii celor de la Williams, anticipează că pneurile vor fi dificil de controlat prin prisma cuplului semnificativ mai mare al motorului.

"Cred că acest an va fi mai dificil pentru gestionarea pneurilor, chiar dacă sunt un pic mai dure. Trebuie să fim mai atenţi cu pedala de acceleraţie pentru că avem cuplul mai mare. Este foarte uşor să rupi tracţiunea şi, în acest fel, să creşti temperatura la suprafaţa pneurilor. Cred că gestionarea pneurilor va fi mai importantă decât anul trecut", a declarat finlandezul.

În plus, necesitatea de a consuma cel mult 100 de kilograme de carburant într-o cursă va complica şi mai mult situaţia, potrivit lui Bottas.

"Bahrain este unul dintre circuitele dificile pentru menţinerea limitei de carburant. Simt că am înregistrat progrese pentru a fi cât mai eficient posibil. Din punctul de vedere al pilotului, economisarea carburantului fără a pierde prea mult timp pe tur va fi foarte importantă în acest an. Sigur că avem computere care ne vor ajuta, dar până la urma depinde de pilot să economisească carburant fără să piardă prea mult timp", a adăugat el.

Via Autosport